Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 грудня 2010, 14:34 Вбивства
На Одещині 18-річний хлопець убив першокласницю та повісився
На Одещині 18-річний хлопець убив першокласницю та повісився

Подвійна трагедія. На Одещині 18-річний хлопець убив першокласницю, після - сам повісився. Мотиви та обставини злочину ще з'ясовують, та всі, хто знав дівчинку, твердять: дитина загинула через недбалість матері.

Ця історія сколихнула селище Ширяєве. Усе почалося з того, що один з хлопців повідомив матері страшну звістку: мовляв, убив 6-річну дитину, тож іде вішатися. Поки самогубцю шукали, він здійснив задумане. Тим часом, тіло дівчинки знайти ніяк не могли.

Світлана, сусідка:

- Последний раз я ее видела тут. Я говорю: "Что ты тут стоишь?" - "Я замерзла. Я замерзла, и нету мамы". Я даже не повернула голову, зашла она в дом, или нет, я зашла к себе.

Сусіди розповідають: 24-річна мати часто лишала дівчинку саму. Малій не раз давали прихисток та харчі сусіди, бо та мерзла в холодній хаті. Так сталося й того дня: господині не було вдома, тож до будинку зайшов незнайомець.

Людмила, сусідка:

- У любовника была, у любовника! Я слышала тупость, стук, но ни крика, ни писка, ничего не слышала. Везде свет горел.

Наступного ранку першокласниця мала йти на новорічне свято. Аж тоді помітили, що дитина зникла. А після того, як на свою жертву вказав самогубця, у хаті виявили сліди злочину. Шукали дівчинку два дні. Міліціянти обійшли всі подвір'я, заглядали в кожен колодязь. Поки не натрапили на страшну знахідку: тіло малої пошматували собаки.

Валентина, сусідка:

- Казали, що на городі лежить, руки нема, ноги нема, голова в стороні, все. Нечиста душа, ненавиділа так, дитину прокромсати так сильно.

Олег Груздевич, керівник відділу Ширяївського РВ міліції:

- Було встановлено місцезнаходження зниклої неповнолітньої, труп якої було виявлено неподалік місця скоєння злочину. Труп було опізнано, направлено на дослідження судово-медичними експертами. Проводиться слідство по даній кримінальній справі.

18-річного вбивцю дитини, що наклав на себе руки, теж поховають. Про нього відомо, що жив хлопець з дідусем та бабусею, кинув школу, чекав призову до війська.

Мати загиблого:

- Дитина була здорова, жива, щаслива, а це вбили дитину! Убили вони! Наша міліція нічого, не найде нічого, на дитину все спишуть! Бо мертвий вже!

Віктор Миколайович, родич загиблого:

- Он школу бросил, в вечернюю ходил, Бог его знает. А что ему в голову зашло - неизвестно. Его сейчас нет тоже.

Тим часом, в міліції кажуть: речові докази і знаряддя вбивства вказують саме на самогубцю. До того ж, знайшли мертвого хлопця в скривавленому одязі. Обставини злочину з'ясує слідство. Та сусіди, що знали загиблу дівчинку, переконані: у тому, що трапилось, є вина матері. Бо не догледіла дитини.

Людмила, сусідка:

- А когда участковый позвонил, сказал, чтоб пришла она домой, она сказала, через 10 минут я приду. Даже она… конечно, сели в машину, бегом за ней, забрали ее оттуда, прямо с постели. А ребенка нету… Это просто она сделала, ей ребенок мешал.