Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2010, 14:04 Вбивства
На Волині племінник у нетверезому стані забив до смерті дядька
На Волині племінник у нетверезому стані забив до смерті дядька

Закрита черепно-мозкова травма, зламана щелепа та ребра - такий фінал нічного "спілкування" небожа з  дядьком. Історія трапилася на Волині, а передували їй горілчані посиденьки. Адже перш, ніж зійтися навкулачки, родичі "приговорили" по літрові самогону.

Це помешкання в місті Ковелі мало погану славу не перший рік. Чи не щовечора тут збиралися ті, кого міліція називає "асоціальними елементами". Пияків, наркоманів, осіб без певного місця проживання радо приймав 44-річний Василь. За те мав випивку і кусень хліба на вечерю - так і жив.

Ігор Дорохольський, керівник сектору Ковельського МВ міліції:

- Даний чоловік ніде не працював, був хворобливим. Постійно був дома, ходив по сусідах: попросить поїсти, то сто грам випити. Попрошайка така. Людина, одним словом, опустилася на соціальне дно. В нього хто хотів збирався, він не міг відмовити. Всіх боявся.

Та найдужче чоловік тремтів перед власним небожем Олександром. Знав: той, коли вип'є, спершу ламає всі меблі у квартирі, відтак береться за її власника. Накивати п'ятами Василь досі встигав. От тільки не того вечора, коли до нього знову завітав родич із другом.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Відбивався від знахабнілих гостів бідолаха, що важив заледве 50 кілограмів, не довго. Затиснутий у вузькому коридорі, швидко здався на користь переможців. Та пощади не було: чоловіка повалили на землю і заходилися калічити по повній. Зупинилися, коли жертва уже не дихала.

Ігор Дорохольський, керівник сектору Ковельського МВ міліції:

- Причиною смерті стала закрита, тупа травма грудної клітини, численні перелами ребер, перелом щелепи. Вона і привела до травматичного шоку, від якого, власне, і наступила смерть. Один наніс середньої тяжкості ТТУ, а другий - ті, від яких наступила смерть.

Зрозуміли, що накоїли, лиходії тільки на ранок. Викликали міліцію і сподівалися переконати слідчих, що труп у квартирі не їхніх рук справа. Мовляв, прийшли до старого з гостинцями, а тут - кров по стінах. Та обдурити досвідчених детективів убивцям не вдалося.

Олександр, затриманий:

- За що чоловіка вбив?

- Я вбив, якого чоловіка?

- З яким сто грам пив?

- Ну якщо ви хочете факти предлагати, то предлагайте, тільки зніміть наручники.

- Да ти на руки подивися, вони в крові у тебе?

- Де в крові, покажіть, скажіть мені?

- А що то таке?

- Де іменно?..

- Між пальцями подивися!

Нині обидва в ізоляторі тимчасового тримання. Зізнаватися в скоєному і не думають. Якщо ж суд визнає провину 35-річних нелюдів, за ґрати вони підуть, щонайменше, років на вісім. Таке відрядження за колючий дріт для лобуряк дебютним не буде: торік відсиділи за розбійний напад і крадіжки.