Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 жовтня 2010, 14:52 Вбивства
На Львівщині у вбивстві голови сімейства зізналися мати та 13-річна дочка
На Львівщині у вбивстві голови сімейства зізналися мати та 13-річна дочка

Сімейна сварка закінчилася криміналом. У селі Мервичах на Жовківщині вбито 40-річного селянина. Чоловіка зарізав хтось із рідних. Слідчі кажуть: справа складна й заплутана. Адже в убивстві зізналися одразу двоє - дружина та 13-річна донька.

У цій сім'ї і дня не минало без сварки. Чоловік приходив додому п'яний, як чіп. Жінка постійно йому докоряла. Нерідко такі суперечки закінчувалися колотнечею. Свідками бійки щоразу ставали діти. Інколи і їм діставалося на горіхи від батька-випиваки. Того вечора він також повернувся додому нетверезий. Коли лягав спати, жінка знову взялася його лаяти.

Дружина вбитого:

- Прийшов п'яний. Я кажу: не йди спати. І давай мене вдарив, копнув. Я впала на ліжко…

Жінка каже: захищалася як могла. Та коли вже не стало сили, покликала на допомогу дітей.

Дружина вбитого:

- Діти, поможіть, бо забиває мене. В обличчя бив мене, півголови болить, копав мене. От досі синяки, ноги, тіло, все в синяках.

Рятувати маму прибігли двоє дівчаток. Що було далі - не знає достеменно ніхто.

Коли до хати приїхали правоохоронці, чоловік уже помер. Тіло вбитого лежало на землі в коридорі. На спині був слід від удару ножем.

Олександр Литвин, заступник керівника Жовківського РВ міліції:

- Кримінальну справу ми порушили одразу ж при виїзді на місце події. Було з'ясовано такий факт, що є вчинено тяжкий злочин, і тому справа була порушена на місці події.

У правоохоронців сумнівів не було: чоловіка вбив хтось із рідних. Передусім, запідозрили дружину. Ця версія здавалася найвірогіднішою. До того ж, жінка й сама зізналась у скоєному. Її затримали. Проте, вже за кілька днів вона несподівано змінила свідчення.

Дружина вбитого:

- Мене друга дитина боронила. Я впала на ліжко. А тут такий нещасний випадок, що підбігла друга дитина. І він наштрикнувся на ніж. Чи якось-то було. Я вже не можу зорієнтуватися, пояснити.

Жінка каже: взяла на душу чужий гріх. Чому приховала правду - пояснює так.

Дружина вбитого:

- Я просто не могла. Я вже така була розгублена. В істериці. В такому нервовому стресі. Я не могла зразу все пояснити. Я жменю таблеток з'їла, щоб заспокоїтися. Мною теліпало все. Нервовий стрес такий мала, що я не могла пояснити. Я не хотіла дитину винити, я хотіла як ліпше.

Зізнання жінки шокували навіть досвідчених оперативників. Вона намагалася виправдати 13-річну доньку, що вбила батька, коли захищала матір.

Дружина вбитого:

- Каже: "Я не хотіла, я не спеціально, я захищала вас. Бо бачу, що він схилився, вас б'є, а я тоді схопила". Я їм кажу: "Дай патика". Я думала, що дасть, а вона нечаяно, бо вже тоже дітей дістав, доки так можна, і так от сталося.

Дівчинка й сама зізналася: батька вбила вона. Те, що сталося - приголомшило і її братика та сестричок. У родині п'ятеро дітей. І з кожною з них тепер працюватимуть психологи.

Вікторія Селиверстова, психолог:

- Наші спеціалісти будуть виїжджати на місце, де вони проживають, щоб вони були в тій обстановці, до якої звикли… І будуть працювати із тими дітьми, зі всіма обов'язково.

Правоохоронці ж із висновками не квапляться. Вони ретельно перевіряють обидві версії. І чекають на результати всіх призначених експертиз.