Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 вересня 2010, 14:04 Вбивства
У Дніпропетровську злочинець розстріляв двох правоохоронців
У Дніпропетровську злочинець розстріляв двох правоохоронців

Уранці на центральному автовокзалі інспектори патрульної служби зупинили одного з пасажирів, щоб перевірити його документи. Коли почали оглядати речі підозрілого чоловіка, він вихопив два пістолети і впритул розстріляв. Один із правоохоронців помер одразу, іншого - з тяжкими пораненнями доправили до лікарні.

Десятки перевірок документів за зміну. Для інспекторів автовокзалу справа звична. Та цього ранку для двох напарників процедура стала трагічною. Підозрілого чолов'ягу міліціянти завели до постової кімнати. За кілька секунд там пролунали постріли.

Олександр Жихарев, співробітник спецпідрозділу Беркут:

- Неся службу в Кировском районе, на улице Шмита, получили вызов от дежурного, что происходит на вокзале с работниками милиции патрульно-постовой службы, происходит какая-то драка, что-то типа этого. Прибыв на место, обратили внимание на человека, который был окровавленный и пытался скрыться.

Сховатися в натовпі закривавлений чоловік не зміг - затримали. Його документи перевіряють знову, але підозрюваний уже в кайданках. 38-річний мешканець Кривого Рогу розповідає: до Дніпропетровська дістався автобусом. Планував мандрувати далі, куди - й сам не знав, та раптом перестріли інспектори. Коли з сумки підозрюваного вийняли марихуану та амфетамін, лиходій витяг із кишені зброю й почав стріляти. 40-річний прапорщик помер на місці. Його 34-річного напарника з тяжкими пораненнями повезли до лікарні.

Станіслав Тилик, головний лікар лікарні швидкої допомоги:

- Службой скорой медицинской помощи с автовокзала был доставлен работник службы милиции, 34 года, с огнестрельными ранениями брюшной полости, паховой области и ушной раковины слева. Состояние больного было тяжелое, в состоянии травматического шока второй степени.

Поки медики борються за життя правоохоронця, його колеги намагаються розібратися, чому сталася трагедія. Інспектори пістолети мали, але скористатися ними не встигли. Слідчі припускають: не лише носіння незареєстрованої зброї й наркотиків приховував колишній в'язень. Упродовж семи років на волі він не працював, чим заробляв на життя - невідомо.

Станіслав Лисенко, прокурор Кіровського району м. Дніпропетровська:

- Человек, действительно, неоднократно ранее судим, у него находились наркотики, сейчас мы более тщательно проверяем информацию о его судимостях. Вы ж понимаете, человек, который рискнул поднять руку на работников милиции, не просто поднять руку, а убить одного из них и покушать на другого, это человек, за ним могут быть еще какие-то преступления.

Молодикові загрожує одразу кілька статей, найтяжча - вбивство й замах на вбивство працівників міліції. За нею за грати його можуть посадовити років на п'ятнадцять, або навіть довічно.