Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 серпня 2010, 15:05 Вбивства
Житель Чернівців серед білого дня розстріляв продавця
Житель Чернівців серед білого дня розстріляв продавця

Серед білого дня вбив продавця магазину й серйозно поранив міліціянта. Такий антиподвиг вчинив 32-річний буковинець. На нього полювала вся міліція Чернівців.

Досі цей район вважався спокійним і затишним. Тепер місцеві кажуть: з острахом виходять з домівок. Після стрілянини у господарській крамниці це й не дивно. Чоловік упритул розстріляв 26-річного продавця з мисливської рушниці.

Олег, мешканець м. Чернівців:

- Налякався, всі повиходили, всі все бачили, діти з колясками на площадці, і це все зранку, як кажуть, проізошло. Ніхто навіть не очікував.

32-річний злочинець на скоєному не зупинився. Родича постраждалого врятувало те, що поруч чергували співробітники Держслужби охорони. Один з них кинувся навздогін за вбивцею і отримав кулю в руку.

Зінаїда Сергеєва, свідок:

- Стрілянина така була, вообще. Я чула три вистріли. Сусідка мені сказала, що стріляють у дворі. Я вибігла і побачила міліціонера, він лежав, мій сусід дивився до нього. І крикнув, щоб я викликала швидку. Я викликала швидку, вона потім рятувала цього міліціонера. А в нього кровіще з руки лило.

Задля затримання небезпечного злочинця у Чернівцях оголосили план "Сирена". І вже наступного дня лиходія затримали. Вночі він переховувався в лісі, а вранці повернувся додому. Там на нього вже чекали правоохоронці. Чоловік опору не чинив. Між тим, мотив убивства і досі не розкритий.

Микола Харабара, керівник УМВС України в Чернівецькій області:

- От зараз він стоїть на такій причині, що якоби під час першого вживання спиртних напоїв у одному із закладів на вулиці Головній, де вони перебували з 9 години вечора до 23, то йому щось не сподобалось у словах батька потерпілого, щось не сподобалось, але що? Які саме слова, які речення, яка суть розмови - він нам не говорить.

За вбивство підозрюваному світить 15 років тюрми, а то й довічне ув'язнення. У вбитого ж залишилася дружина. Вона на шостому місяці вагітності.