Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2010, 13:05 Вбивства
На Віниччині троє молодиків вбили, а потім спалили подругу
На Віниччині троє молодиків вбили, а потім спалили подругу

Приголомшливе вбивство на Вінничині. Трійка місцевих молодиків відпочивала на природі й позбавила життя дівчину. Аби приховати сліди злочину, тіло вирішили спалити. Проте обгорілі рештки знайшов рибалка.

На місці, облаштованому для відпочинку, неподалік Вінниці, вранішній рибалка побачив у залишках багаття обгорілі рештки людини. Шокований, одразу викликав міліціянтів. Вони майже одразу з’ясували, хто причетний до скоєння злочину: 21-річний слюсар одного з місцевих підприємств та двоє безробітних молодиків, яких раніше вже судили. У товаристві на природі була ще одна дівчина. Їй поталанило. Нелюди хотіли розправитися з небажаним свідком вбивства: зкинути з греблі.

Ганна, свідок:

- Сказали: в тебе немає вихода. Або ти пригаєш зараз сама. Без нашої помощі. Або ми тебе втопим. І завтра з твоєю сім'єю буде таке ж саме, як сьогодні з тобою. Я почала проситися, що я їх не здам. Буду мовчати. Вони сказали: "Ми свєдєтєлєй вообще-то не оставляєм. Но тобі віримо на слово."

Того дня троє приятелів відпочивали з пляшкою спочатку у квартирі, згодом на березі Південного Бугу. Запросили туди знайому 21-річну Ганну та 28-річну Оксану. З другою один із хлопців познайомився на вінницькому залізничному вокзалі. Вона розповіла, що хоче дістатися домівки, але не має грошей на квитка. Коли незнайомець запропонував поїхати на природу, погодилася. Горілка лилася річкою, тож до вечора всі були добряче п'яні. Один із молодиків пішов спати, двоє його приятелів розважалися з подругами. Згодом спалахнула сварка: п'яний кавалер схопив Оксану за горло й почав душити. Далі під руки потрапила кришка від консервної банки, а потім - сокира.

Затриманий:

- Він положив її як би животом. Лицем на мене. Положив її. І каже: "Аня, візьми за голову". Аня взяла її за коси. Тримала її за коси. Я не зі всієї сили. З пів сили, даже менше, вдарив її ближче до плеча. Десь 2-3 рази. Як би по шиї. Вдарив. А потім сказав, що я не можу. Потім Сергій взяв в мене сокиру. Я відвернувся. Я не бачив скільки раз він її вдарив. Потім вже Оксана вже не подавала признаків життя.

Кати почали міркувати, як позбутися тіла. Зійшлися на тому, що його треба спалити, аби ніхто не довідався про злочин.

Ганна, свідок:

- Вони її замотали в коврик і кинули її на мусор. Там де люди відпочивали. Робили костер. Полили бензином і запалили.

Відпустивши додому перелякану Ганну, хлопці взялися розбишакувати далі. Наступної жертвою лиходіїв стала родина приватного підприємця.

Олександр Глянько, керівник управління ГУ МВС України у Вінницькій області:

- После совершения преступления они как бы почувствовали раж и кровь, зашли в одно из помешкань частного приватного сектора. Избили троих людей. Одному причинили тяжкие телесные повреждения, от которых он до сих пор находится в больнице. Заперли двоих в подвале. Во дворе дома. В результате денег не нашли. Ушли.

Нині затриманим висунули звинувачення у скоєнні навмисного вбивства. Окрім того, їх підозрюють у завданні тілесних ушкоджень і пограбуванні квартир.