Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 серпня 2010, 15:08 Вбивства
На Київщині екс-міліціянт на смерть забив молодого хлопця
На Київщині екс-міліціянт на смерть забив молодого хлопця

На Київщині колишній працівник міліції з поплічником на смерть забив двадцятидев’ятирічного чоловіка. Він разом із братом та приятелем пішов відпочивати в нічний клуб. Екс-правоохоронці добряче відлупцювали відвідувача й кинули помирати в кущах.

Того вечора двоє братів Ігор та Сергій із приятелем відпочивали в нічному клубі. Розважалися спокійно, клопіт почався, коли намірилися їхати додому. Ігор вийшов на двір першим. До нього почали чіплятися двоє чоловіків. Казали, що його брат поцупив чийогось годинника й має повернути. Або ж хай Ігор віддасть мобілку як компенсацію. У розпал суперечки підійшов Сергій.

Ігор Когут, брат загиблого:

- Брат начав заступатися за мене. І він йому говоре: "На шо трогать моего брата?" А той відповідає: "Мені пофіг кого трогать,я міліціонер, я вас засажу". І починає бити мого брата. Я бачу, що брат безпомічний і починаю бити нападаючого.

Та подужати двох незнайомців, озброєних дерев’яною биткою, було годі. Тож довелося відступати. Брати розбіглися врізнобіч, домовилися зустрітися вдома.

Ігор Когут, брат загиблого:

- Я прийшов додому, його не було. Я взяв телефон. Зателефонував другові. І друг сказав: "Їдь туда, бо случилось щось сильно серйозне. Там багато міліції".

Побачити брата живим Ігореві вже не судилося. Приятель Сергія розповів: молодики автівкою наздогнали втікача й жорстоко побили.

Володимир Когут, батько загиблого:

- Рєзко ускоряє ход, підрізає їх. Це зі слів цього Колі. І збивають його дверкою, шо Сірьожа зразу падає на землю. Цей вилітає із машини і починає його забивать. Цей Коля злякався і втік.

Криваву розправу побачила мешканка будинку, вона й викликала міліціянтів. Та рятувати життя чоловікові було запізно. Нападників правоохоронці затримали. Проте чи вдасться їх покарати, родичі Сергія сумніваються. Адже один із підозрюваних міліціянт.

Володимир Когут, батько загиблого:

- Робітник міліції, іменно цієї міліції, яка займається, розслідує це слідство. Ми дуже опасаємся, шоб це слідство пройшло харашо.

Та в управлінні міліції Київської області запевнили: затриманий - колишній їхній працівник. Його звільнили за десять днів до вбивства. Екс-правоохоронцеві загрожує до 10 років позбавлення волі.

Микола Жукович, керівник відділу УМВС України в Київській області:

- Чи це колишній правоохоронець, чи це лікар, чи людина іншої професії, незалежно від того, зараз ця людина під вартою і порушена кримінальна справа. Ведеться слідство. Воно буде об’єктивним.