Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 липня 2010, 12:05 Вбивства
В Запорізькій області на день Хрещення Русі підірвали храм
В Запорізькій області на день Хрещення Русі підірвали храм

Невідомий підклав вибухівку на вході до Свято-Покровського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату. Постраждали 9 людей. Одна жінка, дружина священника, шпитальована у вкрай тяжкому стані. На місці події працюють міліція, рятувальники та медики. Не виключають версію теракту.

Вибух в церкві став для прихожан повною несподіванкою. Хто був поблизу місця вибуху та вцілів, не можуть і кількох слів зв’язати. Люди шоковані. Можуть лише чітко пояснити, що чули вибух та бачили полум’я.

Леонід Мішенко, охоронець:

- У калідорі я стояв. Огонь, взрив получився. І не знав, куда біжать, то вибіжав. І запах какой-то непонятний. І оце уши заложило, і нічого не слишу.

Від вибуху постраждало дев’ятеро людей. Зокрема, дружина священика, її з тяжкими травмами доправили до лікарні. В усіх них осколочні поранення. Шматки скла з вікон та частини церкви від вибуху розлетілися із шаленою швидкістю.

Сергій Бараннік, заступник головного лікаря лікарні швидкої допомоги:

 

- Состояние одной женщины крайне тяжелое. Остальные все средней легкой степени тяжести. Немножко контуженые с осколочными поражениями. Примерно около 9 человек. Количество уточняется.

Яка вибухівка наробила стільки біди міліціянти саме встановлюють. Однак те, що це був спеціальний пристрій, і сумніву не мають. Свідки бачили пакунок, який саме і вибухнув. Хто приніс бомбу до храму Божого встановлює слідство.

Олег Курочкін, керівник штабу ГУ міліції в Запорізькій області:

- Пока известно, что произошел взрыв неустановленного предмета. Сейчас на месте работают взрывотехники с целью установления вопросов безопасности. Следственно-оперативная группа проводит работу по сбору следов. Работает группа документирования, которая устанавливает очевидцев. Будет возбуждение уголовного дела.