Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 липня 2010, 15:01 Вбивства
У Харкові під час затримання злочинця вбито міліціонера, двоє поранені
У Харкові під час затримання злочинця вбито міліціонера, двоє поранені

Один убитий міліціянт і двоє поранених. У Харкові сьогодні вранці затримали парубка, що вчора ввечері застрелив патрульного. Під час затримання хлопець відкрив вогонь - і влучив ще у двох правоохоронців. Удома у злочинця оперативники знайшли цілий арсенал вогнепальної зброї.

Старший сержант харківської міліції Сергій Євлахов загинув під час виконання службових обов'язків. Близько десятої вечора у спальному районі міста двоє патрульних помітили підозрілого хлопця - в хірургічних рукавичках та з дивною ношею, що була схожа на зброю. Зупинили, хотіли перевірити документи. Але парубок почав тікати, сховався в кущах.

Михайло Мартинов, керівник ГУ МВС України в Харківській області:

- Довольно было темно, там находились заросли, кусты-гаражи. Преступник на определенное время спрятался, и когда работник милиции, не боясь разыскивать в темноте, чтобы задержать преступника, преступник выстрелил две очереди из автомата.

Від поранень 33-річний сержант помер ще до приїзду лікарів.

Поліна Ковтуненко, свідок:

- В начале десятого поприезжали тут… машин сто было. И милиция, и "Беркут", и… Была скорая помощь, три скорых помощи было.

Шукали вбивцю міліціянта цілу ніч. Вистежили вже наступного ранку, близько дев'ятої години. Він переховався вдома, у приватному будинку. Двері оперативникам відчинив його батько. Поки він розмовляв зі слідчими, його син з горища почав стріляти в міліціянтів. Поранив двох, і сам дістав кулю у груди. Нині нападник у лікарні, медики кажуть, житиме.

Олександр Баранник, керівник управління Харківського МУ міліції:

- Преступники задержаны, при задержании они оказали вооруженное сопротивление и ранили двух сотрудников милиции. Сотрудники милиции в больнице, один из задержанных тоже в больнице.

Сусіди розповідають: батько й син купили тут будинок нещодавно. Ні з ким не спілкувалися, але репутацію мали людей спокійних, неконфліктних. В їхній оселі правоохоронці знайшли кілька криївок із цілим арсеналом: кулеметом, автоматами, пістолетами, патронами. Правоохоронці нині допитують батька - звідки і для чого стільки зброї. Ці ж запитання, коли дозволять лікарі, поставлять його синові. Хлопець лише за вбивство міліціянта сидітиме років із десять.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- Вот такое печальное событие в Харькове, но преступник задержан. В принципе, очень наглое, беспрецедентное применение оружия к работникам милиции. Сейчас проводим проверку всех этих фактов.