Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2010, 13:06 Вбивства
На Чернігівщині чоловік застрелив дружину-підприємця: деталі трагедії
На Чернігівщині чоловік застрелив дружину-підприємця: деталі трагедії

Уже відомі причини трагедії, що днями сколихнула мало не всю Чернігівщину. Нагадаю, минулої п'ятниці в Прилуках, у супермаркеті побутової техніки, 53-річний підприємець застрелив директорку - свою колишню дружину. А потім вкоротив віку й собі. Що штовхнуло чоловіка на страшний злочин - дізнався Анрій Герко.

Не думала й не гадала Тамара Дмитрівна, що замість святкового столу до Дня народження доньки влаштовуватиме поминки. Крізь сльози згадує, коли іменинниця перестала брати слухавку, одразу відчула недобре.

Тамара Дмитрівна, мати загиблої:

- А потом, як позвонила подруга: "Чи правда, що в Оксани случилося?" - я кругом давай обзванювать. В больници обзвонила - кажуть, не поступала. Позвонила в скору помощь - там мені вообще відповіді не дали, кажуть, ми не даємо такої інформації, звоніть у міліцію.

Вже за кілька хвилин стареньку приголомшила страшна новина - її Оксану, тридцятивосьмирічну директорку супермаркету, застрелили у власному офісі. Вбивця приніс своїй жертві букет із тридцяти восьми троянд та зачинився з нею в кабінеті. Невдовзі звідтіля пролунали два постріли: спочатку гість порішив іменинницю, а потім себе.

Віктор Кобець, керівник Прилуцького МВ міліції:

- Коли ми вбігли в кабінет, побачили дві людини. Вони знаходилися мертвими з вогнепальними пораненнями, а на столі, на стульці і на підлозі було багато крові. Поряд була ще і гільза від мисливської рушниці.

Після огляду місця трагедії сумнівів не було: Оксану вбив колишній чоловік. До вручення смертельного подарунку п'ятдесятитрирічний підприємець готувався ретельно. Власноруч виготовлений обріз заховав до розкішного букета й безперешкодно пройшов повз чималу охорону бізнесвумен.

Віктор Кобець, керівник Прилуцького МВ міліції:

- Він неодноразово, будучи чоловіком, проходив до неї в кабінет, і коли питання було - куди і з чим ідете, сказав, що йду поздоровити бившу дружину з днем народження. І планую помиритися.

Під час обшуку в помешканні правоохоронці знайшли обріз зареєстрованої мисливської рушниці та передсмертну записку. В ній чоловік вибачався перед родичами і повідомляв, що не може жити без колишньої дружини. А дозволити їй жити без нього просто не сила.

Людмила, подруга загиблої:

- Оксана раніше працювала у фірмі, і по роботі вони зустрілися. Він окружив її своєю увагою. Він любив усе робить напоказ. Йому потрібно було преподнести, а всередині це була людина чорна і гнила.

Історії Оксани і Анатолія - шість років. Їхній шлюб, зрештою, виявився нещасливим - чоловік ревнував молоду дружину мало не до кожного стовпа. Коли Оксана зрозуміла, що помилилася, подала на розлучення.

Тамара Дмитрівна, мати загиблої:

- Він їй часто звонив. Угрожав, що всьо равно ти нікому не достанешся, будеш моя… Він такий похвалькуватий, но мужчина в возрасті... Думали, що блефує. Всігда мене дочка успокоювала: "Ти не беспокойся, мама, він блєфує. Нічого він не зробить…"

Два місяці тому суд без згоди на те чоловіка пару розлучив. Після цього у ревнивця поїхав дах. В обох загиблих залишилися діти від перших шлюбів. За роки життя в одній родині вісімнадцятирічні хлопці стали добрими друзями. Страшна трагедія їх не розвела - ховали батьків спільно. У різні дні, на різних кладовищах.

Андрій Герко, Віталій Савенко, НТН.