Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2010, 09:08 Вбивства
У Сімферополі зловмисникам не вдалося вбити всю сім'ю
У Сімферополі зловмисникам не вдалося вбити всю сім'ю

У Симферополі двоє молодиків замислили вбити всю родину. Тільки завдяки щасливому випадку трьом приреченим вдалося вижити. Захищаючи дружину, дочку й онуку, від рук душогубів загинув 63-річний голова родини.

Нападники обрали цю родину не випадково. Хлопці дружили з онукою господаря будинку. Один з них навіть якийсь час зустрічався з дівчиною. Старші схвалювали дружні стосунки між молодими. Хлопці справляли враження порядних, витончених інтелігентів. Мріяли відкрити школу танців.

Дмитро Фірстов, слідчий Симферопільського МУ міліції:

- Они ходили в гости, общались, дружили. Они знали, что у них могли бы находиться ценности и имущество, которым можно было бы завладеть.

Ніхто з родини дівчини й уявити не міг, що школу танців друзяки задумали відкрити на їхній крові. Хлопці ретельно готувалися до злочину: розробили детальний план, розподілили ролі. У призначений день один із зловмисників озброївся ножем, молотком, металевою трубою і прийшов у гості до майбутніх жертв. З собою прихопив пляшку з бензином, щоб згодом підпалити будинок.

Дмитро Фірстов, слідчий Симферопільського МУ міліції:

- Они планировали вызывать членов семьи по одному во двор домовладения, после чего совершать их убийство при помощи также принесенного заранее ножа.

Першою жертвою нелюди обрали свою юну подругу. У визначений час інший душогуб зателефонував дівчині, що чекає на дворі. Нічого не підозрюючи, юнка вийшла на вулицю. Один зарізяка міцно обійняв її, інший, що йшов слідом, вдарив ножем. Цілив у серце.

Затриманий:

- Покажите, как вы ее обняли и как закрыли рот.

- Я сделал вот так. Закрыл ей рот. Закрыл рот и локтевым суставом, т.е. держал за шею, и оттащили в ту сторону.

Дмитро Фірстов, слідчий Симферопільського МУ міліції:

- Девушка, несмотря, что они прикрывали ей рот ладонью, смогла крикнуть и позвать на помощь. На помощь выбежала мать, выбежали другие члены семьи. В этой ситуации они начали причинять различной степени тяжести находившимся у них ножом повреждения членам семьи.

Ножем били й матір Юнки, але жінка інстинктивно прикрилася - порізали лише руку. Далі приятелі накинулися на діда.

Затриманий:

- Я приставил, получается, нож к деду к шее. Я прижал деда к стенке. Дед меня схватил, и я наотмашь наношу ему удар.

Старий упав. І тут нападники зрозуміли: їхній план провалився. Вбити всіх не вдалося. Тож спробували підпалити будинок і дали драла. Ховалися в печерах, поблизу місця злочину.

Олексій Деркач, оперуповноважений Симферопільського МУ міліції:

- Нами был осуществлен выезд в район Марьино города Симферополя в пещеру "Алинка", где вышеуказанные лица находились на протяжении нескольких суток. На момент посещения пещеры их не оказалось. На протяжении 3 суток круглосуточно, посменно, конечно, наши сотрудники находились в районе пещеры, и отрабатывался весь район кирпичного завода.

Та незабаром оперативники дізналися: розшукувані таки втекти з півострова. Ховалися у родичів на Харківщині. Там їх і затримали.

Олексій Деркач, оперуповноважений Симферопільського МУ міліції:

- При осмотре проверке железнодорожного вокзала города Харькова и близлежащей территории были выявлены вышеуказанные лица, были задержаны и ближним рейсом доставлены в город Симферополь.

Нині нелюди у слідчому ізоляторі й цілком можливо, все своє життя проведуть за ґратами. А постраждалі жінки, які втратили єдиного чоловіка в родині, прагнуть якнайшвидше забути страшний кошмар.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзін, Крим, НТН.