Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2010, 14:01 Вбивства
У Чернігові маніяк-вбивця позбавив життя трьох людей
У Чернігові маніяк-вбивця позбавив життя трьох людей

Увесь Чернігів на ногах. У місті шукають маніяка, який протягом вечора позбавив життя трьох людей. Містом гуляють моторошні історії про нелюда зі специфічним почерком: він відрубує голови саперною лопаткою, а потім січе їх на дрібні шматочки. Якимось дивом одній жертві вдалося вижити. Неймовірна історія - у викладі Андрія Герка.

Близько вісімнадцятої години тишу невеличкої вулиці на околиці міста прорізав відчайдушний чоловічий крик. Перелякані містяни повискакували з будинків й обімліли. Біля одного з гаражів вони побачили тіло з порубаною на шматки головою. Водночас з протилежного кінця двору в бік вулиці промайнула фігура в чорному. Незнайомця ніхто не розгледів, проте, всі побачили у нього в руках саперну лопатку.

Сергій Бриль, керівник Центру зв’язків з громадськістю УМВС України у Чернігівській області:

- По тривозі був піднятий весь особовий склад чернігівської міліції. Це і кримінальний блок, і оперативники, патрульно-постова служба та інші. Співробітниками міліції перевірялися ймовірні місця знаходження цієї людини.

Не минуло й години, як правоохоронці зрозуміли, що мають справу з украй небезпечним злочинцем.

Андрій Герко, кореспондент:

- Ось тут кривавий маніяк зі саперною лопаткою зустрів свою чергову жертву. У 84-річної пенсіонерки шансів вижити просто не було.

Фатальна зустріч сталася близько восьмої вечора вже на іншій вулиці Чернігова. Старенька вийшла у справах до комори і тут-таки отримала лопаткою по голові. Її закривавлене тіло знайшли сусіди.

Сергій Іванович, мешканець м. Чернігова:

- Отрубанная голова. Мозги отдельно. Черепа вообще не было. А скальп с волосами на шее держался. На лоскутке…

Третьою жертвою нелюд знову обрав жінку. Шістдесятирічна пенсіонерка саме поверталася з гостин, коли на порозі п’ятиповерхівки їй перестрів кривавий сапер. Голова бабусі розлетілася на шматки. В цей час до будинку підійшов її сусіда. Він хотів було зупинити маніяка, та мало не поплатився вухом. Стікаючи кров’ю, чоловік упав на землю, а його кривдник дав драла.

Тетяна Ткач, лікар-отоларинголог:

- Ему нанесена рубленая рана лопаткой в область уха, ушной области и шеи. Рана ушита, больной чувствует себя удовлетворительно.

Постраждалий детально описав злочинця, тож правоохоронці вже мають фоторобот підозрюваного. Йому 25-30 років, зріст метр вісімдесят, коротко стрижений, худорлявий, носить окуляри. Був одягнений у чорну куртку з великим капюшоном.

Сергій Бриль, керівник Центру зв’язків з громадськістю УМВС України у Чернігівській області:

- На даний час співробітниками міліції перевіряються під наглядовий елемент, ті, що вживають наркотики, психічно хворі люди та інші. Проводиться ряд оперативно-розшукових заходів по встановленню цього злочинця.

Проте, на думку фахівців, розшукуваний навряд чи є наркоманом або алкоголіком. Радше за все, чоловік психічно хворий. Чому він проявляв інтерес саме до голів своїх жертв, залишається загадкою.

Петро Федень, головний лікар Чернігівського наркологічного диспансеру:

- Это не поступок истинного наркомана. Может быть, импульс у больного зависимого с целью ограбить кого-то для приобретения психотропных веществ. Но здесь совершенно другое. И не белая. Во время белой горячки таких поступков не делают.

Сказати, що Чернігів у шокований - не сказати нічого. Люди терміново забирають додому дітей, телефонують рідним і намагаються без зайвого приводу не виходити на вулицю. А на допомогу місцевим міліціянтам поспішають столичні оперативники. За допомогу в затриманні особливо небезпечного злочинця призначили винагороду двадцять тисяч доларів.

Андрій Герко, Віталій Савченко, НТН.