Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2010, 09:00 Вбивства
На Львівщині молодіжна компанія закатувала пенсіонера до смерті
На Львівщині молодіжна компанія закатувала пенсіонера до смерті

Криваві ігри сільської молоді. На Львівщині компанія молодиків закатувала пенсіонера. Розважалися нелюди жорстоко: два дні били та палили чоловіка. Коли набавилися - викинули понівечене тіло в полі.

Про понівечене тіло в полі міліціянтів повідомили місцеві. Одразу було зрозуміло, що чоловіка вбили.

Михайло Козар, перший заступник керівника Городоцького РВ міліції:

- Виїхавши на місце події, було явно виявлено на тілі синяки, побої. Поверхнево встановлено, що ребра поламано, черепно-мозкова травма і від больового шоку він помер, від нанесених травм помер.

Підозрюваних шукали кілька днів. Одразу після затримання один із катів докладно розповів про вбивство. Увечері в господі місцевого мешканця чаркувалася компанія юнаків. Згодом до них приєднався й шістдесятидворічний чоловік. Захміліла молодь зажадала розваг, за головного блазня обрала пенсіонера. Спочатку побили його, потім закривавленого вивели у веранду й поклали на лаві. Один із жартунів поголив голову небораці й підпалив.

Михайло Козар, перший заступник керівника Городоцького РВ міліції:

- На протязі цілого дня вони його били, обсмалювали, брили, побрили його. Дихлофосом брали, вогонь підпалювали його, обпалювали.

Чоловік чинив опір як здужав. Проте відбитися від знавіснілих парубків не міг.

Затриманий:

- Потерпілий щось говорив?

- Говорив, говорив. "Не чіпай мене", щось трошки впирався. Але він йому руку тримав, одною ногою стояв на ньому і брив.

Насолодившись катуванням, хлопці кинули чоловіка в сусідній кімнаті й полягали спати. А зранку далі збиткувалися зі старого.

Затриманий:

- Я нецензурною лексикою висловився до нього, кажу - вставай до нього, чого не встаєш? І кілька ударів наніс йому в лице.

Згодом парубки розійшлися по домівках. Спробував піти й побитий чоловік. Сил вистачило дістатися подвір’я, впав під деревом. Увечері хлопці зібралися знову.

Затриманий:

- Ми сиділи на дивані, курили, говорили. Година не пройшла, як зайшов його брат і каже: заберіть його, він там під деревом лежить.

Підняли чоловіка ще живого, коли несли - помер. Налякані хлопці поклали тіло на візка й вивезли за село. Скинули в полі, самі повтікали.

Михайло Козар, перший заступник керівника Городоцького РВ міліції:

- Хотіли приховати даний злочин. Тобто, закопати то тіло, але вже просто не встигли. Перше хотіли показати, що він сам там впав, щоб його люди знайшли, а потім вже жаліли, що так зробили, хотіли закопати.

Проти молодиків порушили кримінальну справу. За таке жорстоке вбивство сидіти їм за гратами довго.

Ульяна Сенько, Юрій Котоус. Львівська область. НТН.