Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2010, 08:10 Вбивства
Віктора Лозинського, якого підозрюють у полюванні на людей, затримано
Віктора Лозинського, якого підозрюють у полюванні на людей, затримано

Затримали Віктора Лозинського, якого розшукували за підозрою в полюванні на людей. Скандально відомого депутата так і не знайшли: під стіни генпрокуратури він прийшов сам. Про неочікуваний перебіг справи найвідомішого мисливця країни - Борис Сачалко.

У цієї жінки кілька років тому загадково помер син. Працював у мисливстві місцевого багатія Лозинського. Якось там стався інцидент - хтось випустив із загону кіз. Хлопець нагримав на винуватця, але от біда: не впізнав у ньому власного шефа.

Мешканка с. Голованівки:

- Я, каже, не бачив, що то Лозінський. Думав, що то робочі відпустили. Я дуже просив у нього пробачення. А він каже: ти мене надовго запомниш.

А вже за кілька днів її сина знаходять мертвого у полі.

Мешканка с. Голованівки:

- Куска бороди не було. Лице побите. Шия перерізана. Глибоко і тонесенько. Зсовую штани - а в нього з от цієї сторони куска тіла немає.

Хто не пам’ятає Віктора Лозинського? Цього літа депутат Верховної ради прославився полюванням на людей. 16-го червня на території його власних мисливських угідь від тяжких тілесних ушкоджень загинув мешканець сусіднього села.

Отець Володимир, настоятель Свято-Покровського храму с. Грушок:

- Пан Лозинський, як кажуть, крутий хлопець. Йому всі підкоряються. Коли сталася ця трагедія, люди говорили, що це не поодинокий випадок. Але все це на рівні розмов.

Після скандальної історії Лозинського позбавили депутатства, а сам він утік. Затримати його обіцяв міністр внутрішніх справ.

Юрій Луценко, в.о. міністра внутрішніх справ України:

- Я практично впевнений, що пан Лозинський буде затриманий рано чи пізно. І буде відповідати по пред’явленому звинуваченню. Зараз він може знаходитись будь-де. Я вважаю, він знаходиться на території України.

Світ ловив його, та не спіймав. Опальний депутат Лозинський здався правоохоронцям сам.

Юрій Бойченко, керівник прес-служби Генеральної Прокуратури України:

- Коло звузилося, він не мав іншого виходу, як прийти і здатися.

У прокуратурі здивовані. Щоб здатися, Лозинський приїхав аж із Криму. Там останнім часом і жив.

Юрій Бойченко, керівник прес-служби Генеральної Прокуратури України:

- І те, що він сьогодні прийшов - це не його добра воля. Це працівники СБУ приммусили прийти, які розмістили йому отакий капкан.

У служби безпеки інша версія. Там запевняють: Лозинський прийшов не сам, і точно не зі свого бажання. Екс-депутата привели.

Марина Остапенко, керівник прес-служби СБУ:

- Пана Лозинського прямо за руку вів під двері прокуратури саме співробітник СБУ, а як я підкреслила, робота, яку проводило і СБУ І ГПУ, була настільки масштабною і повною, що людина просто зрозуміла, що кільце дуже сильно стискається, і рано чи пізно його заарештують.

Чи розповість Лозинський всю правду про свої діяння - поки невідомо. Найближчі дні він проведе в СІЗО.

Юрій Бойченко, керівник прес-служби Генеральної Прокуратури України:

- Це не є явка з повинною, бо він знаходився довгий час у міжнародному розшуку, тому це є затримання його як розшукуваного .

Марина Остапенко, керівник прес-служби Служби Безпеки України:

- Прийти можна з різною метою. Давайте дочекаємось, доки слідчі розберуться.

Борис Сачалко, Кирило Коротких. НТН.