Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2010, 11:55 Вбивства
Двірник з Одеси прибиральними інструментами вбив людину
Двірник з Одеси прибиральними інструментами вбив людину

В руках професійного прибиральника навіть граблі та лопата перетворюються на небезпечну зброю. Саме такими знаряддями двірник із Одеси вбив людину. Труп, як годиться, прибрав - викинув на смітник.

До звуків п'яних гостювань та бійок у підвалі мешканці п'ятиповерхівки звикли. Тож на черговий гармидер уваги не звернули. Того разу до веселої компанії приєднався новачок. Сценарій посиденьок був звичний: оковита, образи, чубанина. З'ясовували стосунки інструментами, якими прибирають вулиці.

Тетяна Хмельницька, керівник відділу МВ міліції м. Одеси:

- Між ними виник конфлікт на ґрунті того, що гість висловився брутальною лайкою на адресу господаря. Останньому це прийшлось не до вподоби, і він почав наносити удари за допомогою граблів, совкової лопати в область голови та шиї. Однак цього виявилося замало, і він застосував ніж.

Тіло загиблого негостинний господар виніс о другій ночі з підвалу та вкинув у контейнер для сміття. Все це бачив Сергій, який мешкав разом з убивцею.

Сергій, свідок:

- Я вышел, услышал крик. Я вышел в коридор. Смотрю - один бьет второго. Я хотел остановить, и сам же попал под раздачу.

- И вас поранил?

- Ну, ребро выломал.

Особу загиблого слідство встановило не одразу. Ним виявився 46-річний безхатченко, в якого й родичів у місті немає. У гості він завітав до таких же волоцюг, які підпрацьовують двірниками. Отримують за це копійки і право мешкати в підвалі.

Сергій, свідок:

- То есть, вы работаете дворником?

- Да.

- В ЖЕКе?

- Да.

- То есть, они вас поселили сюда, в этот подвал, и вы живете?

- Да.

- А условия какие у вас есть? Вода, газ, свет?

- Газ, вода, душ, все есть.

- То есть, вас устраивают такие условия?

- Не то, чтобы устраивают, но не жить, а существовать можно. Лучше, чем на улице.

Мешканці будинку сусідам знизу співчувають, не зважають навіть на вбивство.

Елеонора Доброва, сусідка:

- Ну, разве нормальный человек должен жить в подвале? Я там не была, но соседка отсюда говорит, что там антисанитария, и такой кошмар! И, конечно, летом сырость, запах, все это… А кроме того, я повторяю, что не может человек жить в подвале. По-какому это?

Тим часом, колонія мешканців підвалу скоротилася: підозрюваний у вбивстві сидить за ґратами. Решта четверо панічно бояться втратити цю убогу оселю. Адже, мешкати на вулиці означає обмороження, а то й смерть.

З Одеси - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.