Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 березня 2016, 22:29 Хуліганство
У Вінниці жартівники "замінували" квартиру і автівку
У Вінниці жартівники "замінували" квартиру і автівку

Вибухові подарунки у Вінниці! В одному з дворів проводили мало не спецоперацію! Бо там знайшли дві гранати - одну прив'язали до вхідних дверей квартири, іншу - підкинули в салон автомобіля. Навіщо? І кому призначалися ці сюрпризи? І головне - чи піймали того, хто підкинув гранати?

Вулиця Артема у Вінниці - доволі тихе й спокійне місце. Мешканці цього будинку на вісім квартир теж жили тихо і спокійно. Й ніколи не мали проблем із законом. Медсестра йшла провідали стареньку Ніну Самуїлівну, аже раптом побачила гранату, прив'язану до дверної ручки! Жінка негайно зателефонувала до поліції. Сама ж власниця квартири, якій і призначався вибуховий подарунок, про нього навіть не здогадувалася!

Ніна Галькевич, мешканка квартири:

- Я не видела и даже не знала. Я лежу, мне стучат в окно. Утречком милиция с соседом сверху стучат мне в окно, говорит: не выходи, мы скажем, когда выходить.

Вибухотехніки, які приїхали на виклик, знайшли ще одну гранату. В автомобілі неподалік. Хтось розбив скло Фольксвагена і залишив "подарунок" у салоні.

Ігор Підлісний, вибухотехнік:

- Відкрутили верхню частину, схожу на запал, проти руху годинникової стрілки, роз'єднали, тобто відділили засіб ініціювання від основного корпусу вибухового пристрою…

Та з'ясувалося, що в корпусі вибухової речовини не було. Відтак - вибухнути гранати не могли.

Анна Олійник, керівник відділу комунікацій ГУНП Вінницької області:

- Це хуліганство з застосуванням зброї, вибухових речовин або інших предметів. Такий злочин карається ув'язненням від 3 до 7 років.

Хто ж вирішив так пожартувати? І кому призначалися ці гранати: старій пенсіонерці чи власникові  Фольксвагена, який живе поверхом вище? Полісмени схиляються до другого варіанту. Бо чоловік не хоче допомагати слідству. Та відмовляється спілкуватися із журналістами. А його родичі більше переймаються тим, хто відшкодує вартість розбитого скла в авто.

Найімовірніша версія - чоловіка вирішили про щось попередити. Та помилилися адресою. Добре, що навчальну гранату, яку на перший погляд не відрізниш від бойової, не знайшли старенькі. Бо від переляку в них міг би статися серцевий напад. А це вже не жарти.