Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2016, 00:09 Хуліганство
На Закарпатті цигани напали на швидку допомогу
На Закарпатті цигани напали на швидку допомогу

Закарпатські роми закидали швидку камінням. Інцидент стався у Великому Березному. Лікарі прибули на виклик до маленької дитини. Але в селищі їх зустріли войовниче. Лікарі у прямому сенсі тікали від розлюченого натовпу й заявили, що відмовляються їздити на виклики до ромів.

Швидка мчала в село Велике Березне за викликом до маленької дитини. Коли майже прибули на місце, побачили на вулиці два десятки ромів. Лікарі подумали, що люди хочуть показати їм дорогу, проте на думці в натовпу було зовсім інше.

Леонід Ходанич, лікар Великоберезнянської станції медичної допомоги:

- Хлопці з ромського населення перекрили своїм автомобілем і почали угрожати. Кричати, нецензурщину виражати. І ми не змогли виїхати на виклик. Коли кинули камінь у швидку допомогу, ми розвернули машину.

Агресивні мешканці почали переслідували швидку, але згодом відстали.

Іван Юричко, водій швидкої допомоги:

- Хотіли влучити в лобове скло - просто попали в радіатор. Хотіли повибивати бокові стікла, позривати дзеркала.

Коли медики переконалися, що переслідувачів немає, поїхали таки до хворої дитини. Вирішили ушпиталити її. Вже коли приїхали до лікарні, почали рахувати збитки. На швидкій - купа ум'ятин, пошкоджений радіатор. Керівництво станції швидкої допомоги звернулося із заявою про інцидент до поліції. Слідчі вже знають причину агресії циган.

Володимир Кулик, керівник Великоберезнянського РВ поліції:

- Було встановлено осіб ромської народності, які були у стані алкогольного сп'яніння. Мотивуючи тим, що несвоєчасно приїхала швидка на виклик, вони були обурені тим результатом і пошкодили даний автомобіль.

Роми повністю підтверджують версію правоохоронців.

- А хто машину ламав? 

- Не ламали.

- Там їх повно було. Може, там всякі п'яні.

- А хто був п'яний?

- Я була п'яна, она була і хлопець п'яний був, і всі побігли.

Це вже не перша атака на медиків у Закарпатті. Лікарі скаржаться, що кожен третій виклик у ромське поселення - безпідставний, машини часто хочуть використовувати як таксі. Тож фельдшери вже відмовляються їздити до таких поселень без охорони.