Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 жовтня 2015, 22:35 Хуліганство
На Закарпатті з гранатомета обстріляли будівельну компанію
На Закарпатті з гранатомета обстріляли будівельну компанію

Мукачеве залишається "найгарячішим місцем" Закарпаття. Сьогодні вночі тут вкотре стріляли - цього разу з гранатомета. Набій прилетів у вікно одного з офісів будівельної компанії, що розташована неподалік центру міста. Тільки завдяки тому, що на годиннику була 12-та ночі і всередині не було людей - ніхто не постраждав. Міліція висунула дві версії нічної стрілянини.

Євген Соломін, кореспондент:

- У 500-700 метрахв метрах звідси проходить траса. За однією з версій, вистріл пролунав саме звідти. Снаряд, пролетівши цю відстань, потрапив прямісінько у вікно на 5-му поверсі цієї будівлі.

Володимир працює охоронцем, проте захистити тієї ночі довірений йому об'єкт в нього не було жодного шансу. Він розповідає, як на власні очі бачив зблиск, а вже наступної секунди вибух розніс вікно. Чоловік показує місце, звідки стріляли.

- 12-а ночі.

- А звідки стріляди?

- Десь із траси.

- Тобто підїхали, стрельнули і поїхали?

- Да-да-да.

Наслідки нічного обстрілу тепер ліквідовують двоє робітників. Чоловіки кажуть, що снаряд на своєму шляху вщент розніс одну раму, друга розлетілась від скалок, які вщент розбили шмат стіни. 

- Отам одне ціле, а друге розлетілось.

- Тобто воно влетіло в цей кут?

- Да-да-да.

Нічний напад став справжнім жахом  для мешканців житлового будинку, який стоїть поряд. Люди кажуть, що чули два удари, а потім вибух кинув усіх на підлогу. Жильці побігли на місце інциденту, і звідти вже викликали міліцію, рятувальників та господарів споруди.

Вікторія, мешканка м. Мукачевого:

- Як засветіло і потім - бух.

- Перелякались?

- Канешно! Тут такий взрив був, оно не горіло, дум пішов ззаду. Ми думали, згорить. Ми не знали, кому дзвонить - в міліцію чи рятувальникам. Дуже було страшно.

Власники пошкодженої будівлі спілкуватися з пресою відмовляються. Вони не висувають жодних версій.

- Коментувати ніхто не хоче?

- Ні.

- Чому?

У міліції є дві основні версії нічного обстрілу.

Михайло Петрище, перший заступник керівника Мукачівського РВ міліції:

- Висунуто дві робочі версії. Перша - вчинення з хуліганських міркувань, а другу - пов'язуємо його з підприємницькою діяльністю, у томі числі через неприязні відносини.

Наразі слідчі з'ясували, що постріл був здійснений з ручного реактивного протитанкового гранатомета. Такі використовують для ураження броньованих цілей та укріплених споруд. Як ця зброя, котру застосовують у зоні АТО на Сході, опинилася за півтори тисячі кілометрів від війни, поки що загадка. А ось те, що останнім часом у Мукачевому полюбляють вирішувати суперечки за допомоги важкого озброєння, стає незаперечним фактом.