Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2015, 19:20 Хуліганство
У Києві на Південному вокзалі підірвали гранату

Вибухову естафету після Одеси перейняв Київ. У ніч проти вівторка рвонуло на Південному вокзалі столиці. Як виявилося, там під ноги жінці кинули гранату. На щастя, бідолашна  вижила, не постраждали й інші перехожі. Злочинця затримали гарячим слідом вже вранці. Теракт чи просте з'ясування стосунків, та звідки підривник взяв гаранту? Про все це допитувався Ігор Шумик.

Приблизно опівночі. Столичний Південний залізничний вокзал. Швидка, міліція і просто витріщаки - всі тут через гучний вибух, який стався кілька хвилин тому.

Все сталося за спиною продавчиці пиріжків. Катерина від вибуху ледь не зомліла, руки трусяться ще й досі. Жінка одразу зрозуміла: сталося, щось жахливе.

Усі правоохоронні служби були на місці вибуху за лічені хвилини. Найперше знадобилася допомога медиків - швидка забрала до лікарні нещасну, під ноги якій і кинули гранату. Постраждала вижила дивом і навіть незабаром відмовилися від госпіталізації й пішла додому.

Безпритульні бачили, як чоловік підійшов до жінки, коли вона вийшла з кафе і після нетривалої розмови витягнув щось з кишені та жбурнув за кіоск. Тоді й пролунав вибух. У міліції вже з'ясували, рвонула РГД-5 і затримали самого підривника. Ним виявився приїжджий гість столиці, який ніде не працював. Попри прямі свідчення постраждалої і свідків він не визнає своєї вини.

Оксана Блищик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Він житель іншої держави, 1975 року народження і з 2013 року разом з дружиною проживав у Дніпропетровську, а три місяці тому переїхав до столиці. Свою вину у вчиненому правопорушенні не визнає.

Чому дісталося жінці, яка назвалася Вікторією, чи вона знала підривника? Ми спробували знайти постраждалу. За адресою, яку вона вказала медикам, мешкає інша людина. Але зовсім випадково нам трапився батько бідолашної.

Додзвонитися до дочки чоловік так і не зумів, адже вона вимкнула телефон. Поки схвильований батько шукав доньку, на вокзалі весь день переполох. Підвищені заходи безпеки, всі на нервах і постійно говорять про пильність.

Звідки у столичного безпритульного граната, чому він вільно розгулював містом з боєприпасом і чого не поділив з незнайомою жінкою? На ці запитання тепер шукають відповіді правоохоронці.