Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 липня 2015, 23:01 Хуліганство
У Харкові шмаркачі-мажори влаштували бешкет у міліції
У Харкові шмаркачі-мажори влаштували бешкет у міліції

Скандал - у Харкові: один із членів галасливої компанії молоді відлив мало не на ганку відділку міліції. П'яні розбишаки нецензурно лаялися на адресу правоохоронців та погрожували розправою і впливовими родичами. А на додачу ще й напали на журналіста, чим додали собі ще одне звинувачення у справу. Та чи покарають хлопців за таку зухвалість?

Чужою Тойотою з увімкненими проблисковими маячками вони мчали Харковом. Раптом машина різко зупинилися просто під відділом міліції. З автомобіля вийшов хлопець і почав дзюрити.

Олексій Ведмідський, співробітник батальйону особливого призначення Харків-1:

- Человек подъехал на машине и явно начал справлять нужду, просто посреди дороги. Выяснилось, что это гражданский человек, на гражданской машине у него - проблесковые маячки.

Коли правоохоронці почали з'ясовувати особи молодиків, ті одразу почали погрожувати та поводитися зухвало.

- Видел, какая у меня тачка? Это просто ты не понимаешь, с кем ты разговариваешь. 

- Возьми что-нибудь попить, пожалуйста. Сбегай, возьми!

Олена була свідком цієї розмови. Жінка дивується витримці міліції.

Олена Ловчиновська, свідок:

- Начали рассказывать: вот, моя кепка стоит дороже, чем весь твой костюм, моя машина решит все проблемы, а вы тут... ваша жизнь - копеечная. Они вели себя нагло, вызывающе, обзывали, лезли драться, я видела, один из них схватил цветок, разбил себе об голову и кричал: вы меня бьете.

Агресивних молодиків затримали та забрали до райвідділу.

- Короче, че мы здесь висим? Что я сделал? Не, внатуре, что мы сделали. Убери, ..., камеру, ты меня бесишь.

- Присядьте.

- Ну убери камеру.

- Присядьте. 

- Та убери камеру, ... Что он все снимает?

Найбільшу лють у хлопців викликали не правоохоронці, а репортер, який фіксував їхню поведінку. Якоїсь миті один із затриманих кинувся на журналіста.

- А что ты снимаешь, ты, дебил! 

Хлопцям по 19 років. Ось їхні сторінки в соціальній мережі. Тут повно фото з нічних клубів та вечірок. Але є й кадри, де вони у формі курсантів-правоохоронців.

Сергій Янголенко, керівник батальйону особливого призначення Харків-1:

- Я знаю, что выпускники лицея милицейского в прошлом. Такие, да. К сожалению, есть у нас такая молодежь, которая родителям гордости не доставляет.

Олексій Ведмідський затримував зухвалих молодиків. Він твердить - вони погрожували впливовими родичами, але водночас підтвердили - сіли в машину п'яними.

Олексій Ведмідський, співробітник батальйону особливого призначення Харків-1:

- От экспертизы они в присутствии понятых отказались. Подтвердили, что это алкоголь.

Інцидент розслідує Дзержинський райвідділ міліції. Будь-яку інформацію про перебіг слідства та особи затриманих там повідомити відмовилися. Відомо лише: правоохоронці відкрили кримінальне провадження за двома статтями - бешкет та перешкодження журналістській діяльності.