Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2015, 23:44 Хуліганство
У Харкові невідомий з чорного джипа обстріляв маршрутки
У Харкові невідомий з чорного джипа обстріляв маршрутки

Обережно, озброєні водії! У Харкові невідомий з чорного джипа просто під час руху розстріляв автобуси з людьми. Два інциденти сталися з різницею в кілька хвилин. Пасажири маршруток твердять: в обох випадках постріли лунали з позашляховика, який обганяв громадський транспорт.

Пошкоджене вікно та два кульових отвори у склі. Автобус 240-го міського маршруту зупинився саме там, де й сталася пригода.

Ганна Силаєва, кореспондентка:

- Перший епізод стався на вулиці Чкалова. Автобус обстріляли під час руху. Постріли пролунали з машини, яка обганяла пасажирський транспорт і поїхала далі. І буквально за кілька хвилин стало відомо про другу, таку саму пригоду. Оце - друге місце пригоди. Звідти сюди не більше трьох кілометрів. І те, що сталося, співпадає до найменших дрібниць. Так само їхав маршрутний автобус і повз нього - нині вже відомо - великий чорний джип.

Пасажирам 272 маршруту пощастило менше: кулі розбили скло, й гострі уламки посипалися просто на людей.

Діана, постраждала:

- Он выстрелил - и уехал. Я закричала, водитель остановился здесь уже, и вышли мы. У меня была маленькая царапинка: маленькая, совсем малюсенькая.

Діана стояла у проході, тож відбулася легкими травмами. А ось пенсіонерці, що сиділа біля вікна, добряче дісталося.

Діана, постраждала:

- Около окна прямо сидела бабушка. Она сидела прямо около окна, в которое выстрелили. Как она - я не знаю.

Уламки скла поранили чотирьох людей. У них переважно порізи, тож медичну допомогу постраждалим надали на місці. Пасажири маршруток твердять: в обох випадках постріли лунали з позашляховика, який обганяв громадський транспорт.

- Да-да, хлопок. Я думал, петарды…

- В какое стекло?

- Вот! Два стекла, вы видите.

- Из машины?

- Наверное, да. Я не заметил.

Вже відомо - стрілець використовував травматичну зброю із залізними кульками. Міліція оголосила план-перехоплення та звернулася до харків'ян із проханням надати відео з автореєстраторів, якщо хтось став свідком пригоди. Втім, повідомити марку машини та номерні знаки категорично відмовляється.

Ігор Макаренко, заступник керівника Київського РВ міліції м. Харкова:

- Так, дані є, яку ми машину шукаємо. Тому я не можу більше розголошувати якісь дані про цю машину або власника автомобіля. Відпрацьовуються всі автомобілі, які можуть бути причетні до вказаної події. Інормарка. Джип. Чорний колір.

І - жодних поки версій пригоди. Ні від правоохоронців, ні від перевізника.

Рафік Гадиров, власник фірми-перевізника:

- Конкурентов каких-то, чего-то у нас нет. Слава Богу, у нас все… каждый работает на своем предприятии, так что мы вообще не рассматриваем вопрос о конкуренции.

Інцидент слідчі визначили як бешкет. Але застосування зброї коштуватиме стрільцеві сім років за гратами.