Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2015, 21:19 Хуліганство
З багатого маєтку під Києвом обстріляли дітей на пляжі
З багатого маєтку під Києвом обстріляли дітей на пляжі

Постріли по дітях лунали біля приватного маєтку на Київщині. Перелякані хлопці та їхні батьки розповідають, що малих так проганяли з пляжу. Нахабство власників будинку, що вважають прибережну зону своєю, обурило мешканців дачного кооперативу, що ділять річку із заможними сусідами.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Четверо 12-річних хлопчаків засмагали ось на цьому пляжі, стрибали з містка. Та потім вирішили переплисти на той берег. Втім, власник елітного маєтку дітям виявився не радий.

Олександр, батько постраждалого хлопчика:

- Прыгали с пирса и что кто-то неизвестный произвел три выстрела, один из этих выстрелов попал моему сыну в ягодицу.

Перелякані діти розповідають - невідомий стріляв у них кілька разів.  

- Я услышал то ли свист, то ли хлопок, и вот здесь блестящая штука такая, прям сильно блестела. Очень быстро, и он сразу прыгнул.

Потім дійшла черга стрибати у воду Валентину. Хлопчик стояв спиною до дверей маєтку. За мить дитина закричала й схопилася за сідницю.

- Когда он прыгнул, я от испуга тоже побежал, услышал звук, не успел разбежаться и прыгнул. Как раз когда в воду прыгнул, я потом ощутил боль.

Хлопчаки швидко попливли до берега, і вже там розповіли батькам про інцидент.

Надія Миколаївна, свідок:

- Я говорю - як стріляли, він знімає шортики, дійсно - з правої сторони рана, кров тече.

Постраждалому промили рану, а вже потім викликали швидку та міліцію. Разом із правоохоронцями батько постраждалої дитини пішов до будинку, з якого, ймовірно, і стріляли.

Олександр, батько постраждалого хлопчика:

- Люди, которые представились хозяевами, сказали, что этого не может быть, с их участка не могли стрелять, выдвинули свои предположения, что это стрелял кто-то по воде,  каким-то образом отрикошетило. От воды в ребенка.

Слідчі вже опитали власника маєтку і охоронця, якого через прозорі двері бачили хлопчики. Обидвоє заперечують, що cтріляли.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Це могло бути як кулька, могло бути як цвях. Але від чого це трапилось, у нас офіційно немає, ми будемо з'ясовувать. В рамках відкритого кримінального провадження ми будемо звертатися до суду для того, щоб отримати доступ для проведення обшуку в цьому обійсті.

Також правоохоронці перевірять, чи законно власник будинку встановив паркан просто на березі. Ім'я господаря цієї ділянки землі оприлюднив в інтернеті народний депутат Антон Геращенко. За його інформацією, це колишній заступник керівника Укрспецекспорту Георгій Мазуров. Сусіди кажуть - він оселився тут два роки тому, і одразу біля води звів високу бетонну огорожу.

Марина, мешканка с. Козина:

- Он был в два раза меньше, более того, мы с друзьями туда сами прыгали с того мостика, нас никто не трогал, даже не говорил никто ничего. Понятное дело, что это территория - прибрежная зона.

Ми намагалися поспілкуватися з власником будинку, та вдома нікого, окрім охорони, не було.

- А може до нас хтось вийти?

- Нет, немає нікого вдома, а я ж не вийду до вас. Та ніхто там у нас не стріляв. Там на відеокамерах є все.

Місцеві ж хлопці й досі не розуміють, як доросла людина могла стріляти в дитину.  

- Я думаю, адекватные люди так не делают, это поведение какого-то зека. Если так по детям стрелять, я понимаю, если б там какие-то мужики пьяные сидели, бухали.

Після цього інциденту підлітки вже бояться ходити на водойму. Не пускають їх сюди й батьки.

- Не, сюда они больше не ходят.