Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 травня 2015, 23:14 Хуліганство
У столиці знову підірвали кондитерську крамницю
У столиці знову підірвали кондитерську крамницю

Черговий вибух - у Києві. Цього разу - в Оболонському районі. Невідомий пристрій здетонував уночі біля магазину солодощів. Правоохоронці називають пригоду розбишацтвом. Та якої думки щодо цього представники крамниці й свідки?

Шоколад, розкидані цукерки та зіпсовані торти. Так виглядає відома крамниця солодощів у столиці. Здетонувало на вулиці. Вибух утворив шістдесятисантиметрову дірку у стіні. За версією правоохоронців- невідомий пристрій був закладений між стіною та ось цими кондиціонерами. Потужний вибух пролунав об одинадцятій вечора. Торговельний заклад вже як дві години був зачинений, людей всередині не було. А от місцеві мешканці гуркіт чули.

Лідія Пугачова, свідок:

- Взрыв сильный, искры, а потом автостоянка и машины сработала сигнализация... Охрана, милиция пришли, и пожарные...

- Я подумал, что это взорвался какой-то автомобиль, выглянул в окно - все спокойно, люди идут, убедился, что на парковске все цело.

Пошкоджену стіну вранці відремонтували. Тепер усі необхідні роботи проводять у самій крамниці. Потрощені кондиціонері демонтують.

- Ремонту не подлежит!

Що саме рвонуло, та чого прагнули злочинці? На ці запитання столична міліція нині шукає відповіді. Інцидент поки кваліфікували як хуліганство.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ МВС у м. Києві:

- Вилучені на місці події предмети направлені на дослідження до науково-дослідного інституту Київської міліції.

Представники ж компанії впевнені: такі дії важко називати чиїмись забавками та бешкетом. Адже лише дивом ніхто не постраждав.

Інна Петренко, прес-секретар компанії:

- Назвать это хулиганством, конечно, сложно, потому что люди, которые совершают такие взрывы, они должны нести наказание, потому что мог пострадать охранник в магазине. На данный момент уже закрыта стена, диаметр около 60 сантиметров, внутри повреждения системы кондиционирования, стеллажей и, конечно, продукции.

Сьогодні двері для любителів солодощів поки зачинені. Проте у компанії кажуть, що незабаром крамниця запрацює у звичному режимі.