Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2015, 22:54 Хуліганство
У столиці п'яні мажори пошкодили маршрутку та побили водія
У столиці п'яні мажори пошкодили маршрутку та побили водія

Розбили вікно автобуса і побили шофера. Інцидент стався на звичайній зупинці громадського транспорта у Києві. Двом молодикам просто не сподобалася маршрутка. Водій, який вийшов захищати транспорта, також отримав по голові. Міліція розпочала кримінальне провадження, але поки нікого не затримала.

Зупинка транспорту неподалік станції метро Лівобережної. У 580-го маршрута тут кінцева. Водій Олександр саме мав відчиняти двері, аби запустити до салону пасажирів. Але двом невідомим молодикам не сподобалося вікно мікроавтобуса.

Петро Давидович, свідок:

- П'яні розбили вікно заднє, бутилку кинули, він вийшов - то його ізбили. По голові ударил, він сознаніє потєряв, сотрясение мав мозгу, лежав десь пімінути чи мінуту без сознанія, очима, каже, бачу, а нічого не соображаю.

Захищати чоловіка кинулися перехожі й інші водії. Нападників затримали. Постраждалий шофер каже - хлопці спочатку намагалися відкупитися, але потім перейшли до погроз.

Олександр, постраждалий:

- Погрожували, гроші предлагали і погрожували, шо ми тут модні, крутие якісь, корочкі у них чи не корочкі - отаке був розговор у нас з ними.

Олександр нині у лікарні, розмовляти на камеру не хоче, аби не злякати своїм виглядом хвору матір.

Олександр, постраждалий:

- Хорошо, люди помогли, мій партнер приїхав, вдвох сили були равні, ми їх затримали, хотіли отдать в руки правосуддю.

Але міліція не встигла затримати розбишак. На місці інциденту ще до приїзду правоохоронців з'явився адвокат хлопців.

Сергій Високоморний, заступник керівника підприємства-перевізника:

- До приїзду міліції прибув адвокат, представився, цих двох молодих людей, в результаті чого почав розказувати, шо це мої водії побили цих двох молодих людей. Скориставшись моментом, визвав, молодих людей швидка допомога забрала, ми не знаємо їхніх фамілій.

Не встановили поки особи нападників і у міліції. Там вже розпочали два кримінальні провадження.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- За статтею 194 - це пошкодження майна, та статтею 125 - це нанесення тілесних ушкоджень.  Стаття 194 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на срок до 3 років, а стаття 125 преедбачає покарання у вигляді виправних робіт до 1 року.

На одужання Олександру потрібен місяць. У чоловіка забиття, підозра на перелам носу і струс мізку. Водії ж міркують - як зробити свою професію безпечною, бо надто часто їм трапляються невдоволені пасажири.

- Мене товкли прямо в лице, то отхилився, ті через форточку, ті прямо з салона, шо хоч буває...