Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2015, 23:21 Хуліганство
На Волині хлопець, що повернувся з АТО, обстріляв порожній автобус
На Волині хлопець, що повернувся з АТО, обстріляв порожній автобус

Доброволець, який нещодавно повернувся із зони АТО, обстріляв мікроавтобуса на Волині. На мить інциденту в салоні нікого не було. Уже за кілька годин горе-стрільця затримали.

Усе сталося в місті Ківерцях. Про те, що в бусі розбите скло, його власників повідомили сусіди. Не гаючи часу, господарі транспорта викликали правоохоронців.

Постраждала:

- Думали, що хотіли вкрасти машину. Приїхала міліція, вже стали оглядати і почали думати, що це кулі, і почали дивитися, що тут все наскрізь, і вже стали дивитися, звідки могли стріляти - там знайшли гільзи.

На мікроавтобусі виявили 6 отворів від куль. Неподалік знайшли й гільзи від набоїв калібру 5,45 - такі ж, як для автомата Калашникова. Уже за кілька годин стрільця знайшли. Ним виявився боєць, який нещодавно повернувся із зони АТО.

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- Під час обшуку у підвалі будинку, де він проживав, було вилучено автомат Калашникова, 5 гранат Ф-1, запали до них і 108 патронів до автомата.

Підозрюваний розповів, що зброю та боєприпаси знайшов на полігоні на Київщині. По машині стріляв, бо дуже схожа на ту, яка була в зоні бойових дій.

Підозрюваний:

- Тут такий от, в якого я стріляв, по якій машині стріляв, є теж такий самий, з якими ми воюємо - просто не стримався. Я був тверезий, не випивший, нічого. Я взагалі хотів здати зброю в міліцію.

За фактом незаконного зберігання зброї правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Також відомості про зумисне пошкодження майна внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- Вирішується питання по її перекваліфікації на ст. 296 ККУ як хуліганство.