Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2014, 22:27 Хуліганство
Гамуючи хулігана, пенсіонер з Дніпропетрівщини заробив ув'язнення
Гамуючи хулігана, пенсіонер з Дніпропетрівщини заробив ув'язнення

Смерть на залізниці. У Дніпродзержинську двоє чоловіків намагалися виштовхати п'яного бешкетника з приміщення вокзалу. Він злетів по сходах, розбив голову й невдовзі помер. У міліції трагедію кваліфікували як вбивство з необережності.

Того дня п'ятдесятип'ятирічний мешканець Дніпродзержинська Петро Бронюк разом із дружиною проводжав родичів на потяг. Під час перебування в залі очікування, як і більшість пасажирів, став свідком бійки. Порушником спокою був п'яний як чіп чоловік.

Петро Бронюк, підозрюваний:

- Начал буянить, маты, крики. Потом там подошла, ну я не знаю кто она ему оказывается, наверно, жена. Ну, в общем, её голову он стал использовать вместо боксёрской груши.

Бійку припинили небайдужі свідки. На якийсь час п'яний чоловік заспокоївся, але згодом почав чіплятися до інших пасажирів.

Петро Бронюк, підозрюваний:

- Два-три раза я ему точно сказал, что уйди. Он начал угрожать, что приведу ещё четверых. Мол, точно, то ли порву, то ли порежем, ну что-то такое прозвучало.

Від почутих погроз терпець пенсіонерові урвався. Разом зі ще одним небайдужим чоловіком він вирішив провчити бешкетника. П'яницю схопили під руки й виштовхали на сходи. Внаслідок невдалого падіння, яке зафіксувала камера спостереження, він розбив голову й від травм невдовзі помер. Вивчивши відеодокази, правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Дії Петра Бронюка кваліфікували як вбивство з необережності. Пенсіонер, що намагався захистити людей від нападника, тепер на зобов'язанні про невиїзд. За добрі наміри може заплатити дорого.

Віктор П'ятак, заступник керівника УМВС на Придніпровській залізниці:

- Если суд признает виновным подозреваемого в совершении преступления, ему грозит лишение свободы на срок от трёх до пяти лет.