Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 листопада 2014, 23:51 Хуліганство
У Вінниці парубок обстріляв сантехника ЖЕКу з пневматики
У Вінниці парубок обстріляв сантехника ЖЕКу з пневматики

Полювання на сантехніка. У Вінниці працівникові ЖЕКу поцілив у голову мешканець багатоповерхівки. Виявилося, що 52-річний комунальник лагодив у підвалі труби, а парубок переплутав його з волоцюгою. За допомоги зброї попросив забратися геть. Нині постраждалий у лікарні.

Зараз він потрохи приходить до тями і готується до виписки. А кілька днів тому вже прощався з життям. Того дня слюсареві місцевого ЖЕКу надійшов виклик до однієї з багатоповерхівок із проханням перевірити опалення. Майстер разом із робочим приладдям спустився до підвалу, почав зливати воду з кранів, аж раптом…

Анатолій Басенко, постраждалий:

- Зайшов молодий чоловік із дівчиною, запитали, що я тут роблю, чому знахожусь. Я сказав, шо так і так. Я сантехнік. І спускаю повітря. Він каже: добре. Я щас тобі сдєлаю. Вийшов з под'єзда, через 3-4 хвилини вернувся із пістолетом і начав в мене стріляти.

У працівника ЖЕКу нападник випустив аж чотири кулі. Цілився не аби куди, а в голову. Після розправи покинув чоловіка й пішов. Анатолій зміг виповзти надвір. Там його помітили перехожі й викликали швидку.

Ірина Лагорожевська, лікар-офтальмолог:

- Поступив близько першої ночі з контузією середнього ступіня, гіфемою, травматичним мідріазом та стороннім тілом нижньої повіки. Була надана допомога, видалено тіло, накладено шви. Госпіталізовано. Якшо б куля потрапила в око - то була б контузія важкого ступіня, був би розрив оболонки. І це б призвело до сліпоти і, можливо, й до втрати органа зору.

Нападником виявився 26-річний мешканець будинку. Його ми зустріли поблизу лікарні, де перебуває поранений слюсар. Коли парубок побачив знімальну  групу Свідка - кинувся на камеру.

- Не надо меня снимать, зачем вы меня снимаете?

Щоправда, вже за хвилину вирішує розказати власну версію подій.

Максим Петрановський, мешканець м. Вінниці:

- Он лежал на диване. На моем диване старом, в моем подвале, с бутылкой. И когда я начал его будить, спросить, кто такой и что здесь делаете - он на меня напрыгнул с этой с бутылкой. У меня не было выхода - у меня, конечно, был пистолет. Игрушечный. Шариками стреляет…

- А он у вас сразу был с собой?

- Нет, конечно. Он у меня не был с собой, я побежал домой…

Проте мешканці будинку словам Максима не вірять. Кажуть, скільки пам'ятають - він крав і бешкетував.

Анатолій Осипенко, мешканець м. Вінниці:

- Діло в тому, що цей Максим в свій час зайнявся крадіжками, поразбивав усі подвали, можете прийти і подивитися, як воно тут всьо. Але люди пожаліли його і написали відписки. Він попав в тюрму - і кроме цих підвалів, ще й на Київській, на Фрунзе і ще дальше пішло. Оце він вийшов з тюрми і дальше занімається тим же самим.

Нині обставини трагедії вивчають правоохоронці, і якщо вину парубка доведуть, йому загрожуватиме чергове ув'язнення. 

Юрій Куций, керівник Вінницького МВ міліції:

- Зброя на даний момент вилучена, громадянин затриманий, проводиться розслідування. Порушена стаття 296 ч.4. це - хуліганство.