Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 жовтня 2014, 23:06 Хуліганство
На Київщині агресивний пенсіонер стріляв у журналіста
На Київщині агресивний пенсіонер стріляв у журналіста

Три постріли й куля у скроню. На Київщині 66-річний пенсіонер-рибалка поцілив журналістові в голову через знімання сюжету. Постраждалого вдалося врятувати, а ось дідусь нині за ґратами.

Cутичка між журналістом і рибалкою сталася на березі цієї річки у Василькові. Саме тут відбулося позапланове зібрання вудкарів, на яке приїхав і місцевий п'ятдесятитрирічний медійник. Обговорювало проблеми товариство бурхливо. Голова Васильківської спілки розповідає - все через шістьох неспокійних її членів.

Ігор Денисенко, голова правління спілки рибалок Васильківська Стугна:

- В нашій спілці більше 250 людей, вони всі на обліку, і зараз ці шість чоловіків вирішили привласнити кошти 250 людей й купити зарибок. Ну й це питання задавав журналіст Гаврилюк. Запитання нашого журналіста: а чому ви так вирішили використати кошти? Й тут починається штовханина...

Пенсіонер почав кидатися на журналіста. Той відштовхнув опонента. Рибалка неначе пішов геть, та вже за кілька хвилин повернувся з пістолетом у руках. Медійник саме сидів у своїй автівці - раптом пролунали постріли.

- Обходе, стріляє, розвертається й спокійно йде додому.

Одна куля влучила просто у скроню, дві інші пролетіли повз журналіста… Рибалки кинулися на допомогу постраждалому.

- Він пальца засунув у той отвір й зупинив кров.

Ось такий нині постраждалий. Зараз він у лікарні. З діркою у скроні, не чує на одне вухо, але радіє, що живий.

Ігор Гаврилюк, постраждалий:

- На меня накинулся один из тех, кто там находился, и начал показывать в камеру дули, это было некрасиво, потом кинулся - хотел разбить камеру. Я не то что его пиханул, я его оттолкнул, чтобы он не смог разбить мне камеру. Он начал говорить, что я не должен здесь снимать.

Ігор каже: щастя, що зброя травматична. Й попри поранення в голову - на свого кривдника зла не тримає. Зізнається: хоче запитати в пенсіонера - навіщо той таке скоїв. Утім, шістдесятишестирічний рибалка тепер під вартою.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Слідчим відділом розпочате кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство, за цею статтею ми проводимо розслідування. Нам необхідно ще від потерпілого отримати заключення, які травми він отримав. Тому що від цього буде залежити рішення, що буде приймати суд.

Відомо: пенсіонер вже не вперше стріляв у людину. Кілька років тому він поцілив у свого сусіда. Та цього разу, не зважаючи на поважний вік, доведеться відповідати перед законом. За скоєне рибалці загрожує від семи до 15 років позбавлення волі.