Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 липня 2014, 21:53 Хуліганство
У столиці стріляли в головного еколога Київщини
У столиці стріляли в головного еколога Київщини

Розстріляли біля місця роботи. У столиці незнайомці випустили шість куль у керівника Держекоінспекції в Київській області Олександра Зайченка. Поранений чиновник у лікарні, нападників шукають правоохоронці.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Виконуючий обов'язки керівника Державної екологічної інспекції в Київській області Олександр Зайченко саме вийшов зі свого авта і прямував на роботу. Однак не дійшов кілька метрів. На нього налетіли незнайомці й одразу почали стріляти.

Сталося це опів на дев'яту ранку. Злочинці діяли швидко.

Руслан Антонюк, перший заступник керівника Держекоінспекції в Київській області:

- Двоє невідомих осіб підійшли ззаду і почали впритул його розстрілювати, було шість зроблено вистрілів, тут, в принципі, гільзи з набоїв валялися, тут ви бачите сліди крові, ось вони трохи підсохли.

У головного еколога Київської області не влучила лише одна куля. Решта - п'ять - поцілили в ноги. Пораненого ушпиталили й одразу прооперували. Нападники втекли з місця події блискавично. Облич вони не ховали.

Руслан Антонюк, перший заступник керівника Держекоінспекції в Київській області:

- Їх обличчя були відкриті, вони були вдягнуті в обичних світлих брюках і в сорочках, років 25-30, їх бачила одна наша представниця, але вона не звернули уваги, вона була в шоці і бачила, як Олександр Петрович впав.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- За фактом нападу на посадовця екологічної інспекції в Київській області відкрито кримінальне провадження за статтею 296 кримінального кодексу України - це хуліганство. Правоохоронці проводять всі необхідні оперативні заходи для того, аби встановити осіб, які вчинили це кримінальне правопорушення.

Натепер правоохоронці з'ясували, що стріляли в чиновника з травматичної зброї. Тим часом колеги Олександра Зайченка певні: постраждав він через свою професійну діяльність. Хоча на посаді лише два місяці, а вже виявив в області чимало екологічних порушень.