Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2014, 23:05 Хуліганство
Люди в камуфляжі намагалися зірвати вибори голови профспілок України
Люди в камуфляжі намагалися зірвати вибори голови профспілок України

Кількасот активістів намагалися зірвати вибори голови профспілок України. Домовитися з розбишаками не вдалося - вони застосували кийки і сльозогінний газ. Унаслідок сутички кілька правоохоронців поранені.

Зранку біля київського готелю людно. Півтори сотні активістів вимагають припинити вибори керівника федерації українських профспілок і узгодити кандидатури з мітинґувальниками. Волевиявлення не припинили, протестувальників до зали засідань не пустили. Згодом агресивні молодики вирішили прокласти собі шлях самотужки.

Кілька міліціянтів та охоронці готелю не витримали натиску людей у камуфляжі. Активісти трощили все на своєму шляху. Навіть воїни-афганці, що патрулювали поряд, не змогли умовити активістів вгамуватися.

- Чого ти не на сході, чому не воюєш?

- Я за бізнес.

- За бізнес? Тебя брать?

- Я тебя с собой возьму, хочеш? На Донбас.

Протестувальники забарикадували двері, з яких нібито повинні були виходити делегати з'їзду федерації профспілок після обрання голови. А в бік правоохоронців жбурляли димові шашки.

Інна, свідок:

- Видела - собралось очень много людей. Я буквально зашла поставить сумку, выхожу - там уже идет бой стекол, летит стекло. Люди кричат, возмущаются. Единственное, что меня смутило, что это не метод - бить стекла. Как то такое, но это граничит как-то с хулиганством.

Та за лічені хвилини до правоохоронців прибуло підкріплення. Після зіткнення активісти кинулися врізнобіч. Міліція має знайти й покарати нападників.

Михайло Петрик, керівник відділу Дніпровського РУ міліції в м. Києві:

- Проводяться відповідні слідчі дії і буде встановлюватися всіх, хто причетний до даної події. На місці події вилучено певні речові докази: ножі, використані газові балончики. В любому випадку особи, які мають до цього відношення, будуть встановлюватися, ну і притягуватися в подальшому до відповідальності. Кваліфікацію буде давати слідчий, який  буде надалі проводити розслідування.