Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2014, 22:04 Хуліганство
У Києві "робінгуди" в масках розтрощили гральний заклад
У Києві "робінгуди" в масках розтрощили гральний заклад

Злочинна боротьба зі злочинами. В Києві кілька десятків молодиків у масках розгромили заклад із гральними автоматами. Азартний бізнес в Україні заборонений, утім він існує. Тож борються з ним? хто як може.

Олександр саме виходив зі станції метра Героїв Дніпра, і його ледь не зніс натовп молодиків. Хлопці ховали обличчя й тримали в руках металеві предмети. 

Олександр, свідок:

- Може, людей 30, молодих людей, в основному підлітків, в спортивному одязі, в основному в масках, в медицинських масках, в рукавичках - і вони кричать: "біжим, уходим" - щось в такому дусі.

Чоловік каже, одразу отетерів і не втямив, що коїться. Аж згодом побачив: парубки тікали з підпільної зали з гральними автоматами. Приміщення якої розтрощили дощенту.

Олександр, свідок:

- Все було розгромлено, там лежали перекинуті стільці, 2 чи 3 офісних стільці, якийсь потрощений стіл, стояли потрощених кілька оцих пристроїв - які в принципі можна упізнати - ігрові автомати, і один який викинутий тут лежав.

Вікторія, продавчиня:

- Ну что, стекла летели вовсю, они пробежались, сказали, что нас трогать не будут, чтобы мы не волновались, ближе стоявшие все, но это было в течении 15 минут, скажем так, они налетели и убежали.

Місцеві мешканці кажуть: що тут розважаються офіційно забороненими гральними автоматами - знають давно. Хоча зовні приміщення непримітне. Жодної вивіски, чи бодай натяку на те, що всередині. Люди впевнені - не таємниця це і для правоохоронців.

Вікторія, продавчиня:

- Вони тихо собі працювали, це не було афішировано.

- А давно вони тут працюють?

- Якщо чесно, то да, років 2-3.

- А міліція про це знала?

- Ну їх не одного разу ОБЕП накривав, скажем так.

Зовні закладу є камери відеоспостереження. Щойно знімальна група Свідка з'явилася біля приміщення - його одразу замкнули зсередини. Не відчиняли й для клієнтів.

- Не, не, тут не ігрові автомати, а ви пройдіться, подивіться.

У міліції кажуть, на місце події виїхали, утім молодиків з битками вже не застали.

Ірина Левченко, помічник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Вийшов власник закладу, біля якого були ці агресивні молоді люди, і написав, що він не має жодних претензій, що нічого в нього не пошкоджено, що він не має претензій ні до правоохоронців, ні до якихось інших невідомих осіб, що нічого в нього не сталося.

Правоохоронці зазначають: вони часто закривають по Києву такі азартні кубла.

Ірина Левченко, помічник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Закрито на цей час більше 250 гральних закладів, вилучено більше 4 тисяч одиниць обладнання різноманітного, з гральних закладів, які були закриті, є і казино, інтерактивні клуби, і покер клуби, і зали ігрових автоматів.

Чому ж працював сумнівний заклад біля станції метра Героїв Дніпра - правоохоронці пояснити не можуть. Запевняють лише, що у ситуації розберуться. Тим часом кияни зітхають: добре було б, щоб міліція діяла вчасно. Тоді б не було й нападів агресивних робінгудів.