Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 23:44 Хуліганство
У Черкасах охочий до кагору сплюндрував церкву
У Черкасах охочий до кагору сплюндрував церкву

Босий і з пляшкою кагору в руках. Такого грабіжника в черкаському храмі вранці затримала міліція. Украсти цінні речі він не встиг, а ось у церкві за ніч бешкету - суцільний розгардіяш. Настоятель у розпачі: вони й до того, каже, бідували. Яким коштом тепер давати лад - і гадки не має. 

Розтрощений іконостас, перевернуті свічники, зірвані образи. Такий бедлам у своєму храмі вранці побачив настоятель. Бешкетника, що хазяйнував у церкві всю ніч, першими помітили люди, котрі мешкають неподалік. 

Отець Назарій, настоятель Храму Покрови:

- На початку десятої мені подзвонили сусіди і сказали, що тут ходить якась особа у церковному одязі, неправильно одягненому. І тягає речі.

Отець Назарій одразу викликав міліцію. Правоохоронці заскочили вандала на місці злочину. Босий і з пляшкою кагору, зайда розповів - до храму потрапив через вікно. Та затято запевняв, що не бешкетував.

Затриманий:

- Я тільки прийшов і напився кагору, і все. Я не знаю, хто чинив розбій. Я не розбійник.

Навіщо охочий до вина сплюндрував церкву - з'ясовує міліція. Підозрюваному інкримінують крадіжку. За це загрожує від трьох до шести років за ґратами.

Дмитро Грищенко, керівник прес-служби Черкаського УМВС України:

- Висновку експертизи ще немає, але візуально видно було, що він в стані алкогольного чи іншого сп'яніння. Також перевіряється інформація щодо причетності до проникнення інших осіб.

А настроятель храму бідкається - збитків завдано на десятки тисяч гривень. І відбудувати церкву, що платить непомірну орендну плату, навряд чи вдасться.

Отець Назарій, настоятель Храму Покрови:

- Треба гроші. Наймати майстрів. Цей іконостас робився в Херсоні. Приїздили майстри. Треба викликати. Бо тут має одна й та сама рука робить. Ой, не знаю…