Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2014, 00:02 Хуліганство
У Сумах хлопець влаштував стрілянину біля відділку міліції
У Сумах хлопець влаштував стрілянину біля відділку міліції

Стрілянина в центрі Сум. 21-річний молодик прогулявся велелюдною вулицею з рушницею в руках. Він відкрив вогонь біля самісінького відділку міліції - спочатку в повітря, а коли порушника оточили правоохоронці - почав гатити по них. Обеззброїти злочинця вдалося, лише коли поранили його у стегно.

Гучні постріли перелякали людей на автостанції.  

Галина, свідок:

- Я на скамейке сидела себе спокойно, с людьми ожидала автобус, выстрели, Боже, думаю, что воно, война началась, или… Стріляють! Де стріляють? Іде по вулиці і стріляє.

Зацікавлені й водночас настрахані пасажири побачили хлопця з рушницею в руках, що прямував до відділку міліції.

Галина, свідок:

- Я кажу: Боже! Пост, а де ж міліція? Всі - нема нікого! Тишина. Если б зайшов на автовокзал, це я не знаю, шо було б нам.

Дмитро, свідок:

- Да, он свободно прошел на территорию, там стояли милиционеры. Они все разбежались, он зашел внутрь, в общем, он открыл огонь только тогда, когда милиция начала по нему стрелять, а так он стрелял в воздух.

Як з'ясували згодом, юнак озброївся помповою рушницею та патронами кількома хвилинами раніше в мисливській крамниці. Узяв - погрожуючи продавчині ножем.

- Забрал.

- Забрал, да? Силой? 

- Зашел и забрал.

Там же нападник зробив перший постріл. Продавчиня натисла тривожну кнопку, тож, коли грабіжник підходив до відділку, його вже супроводжували два наряди охорони. Свідки розповіли, що молодик обійшов всі міліційні автівки, припарковані на подвір'ї. Інколи ховався за ними та стріляв у повітря. Здалеку це навіть нагадувало дитячу гру.

Галина, свідок:

- Даже на території міліції він себе, от як в войнушки діти іграються, присідає, сам дивиться в разні сторони. Це якось було і інтересно, но дуже страшно.

Врешті неврівноваженого стрільця вирішили затримувати. Та він не вгамовувався і кричав, що хоче померти.

Владислав Михаревич, співробітник Державної служби охорони в Сумській області:

- Він зробив декілька пострілів вгору, цей  нападник, зброю не кинувши, став кричати: стріляйте мені в голову, я не хочу жити, я самогубця.

Руслан Скрипник, перший заступник керівника УМВС України у Сумській області:

- Работники милиции были вынуждены, произведя предупредительный сигнал, на который подозреваемый не среагировал, были вынуждены применить огнестрельное оружие, травмировав ему ногу, после чего его задержали.

Затриманому - 21 рік. Наступні 15 він буде, певно, за ґратами. Проти парубка розпочато два кримінальні провадження - за привласнення вогнепальної зброї та замах на життя міліціянтів.