Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 квітня 2014, 22:45 Хуліганство
На Тернопільщині святого дня поглумилися з померлих
На Тернопільщині святого дня поглумилися з померлих

Вандала, що на Великдень зруйнував понад 20 могил, спіймали на Тернопільщині.

Коли на третій день Великодніх свят селяни навідалися на цвинтар - остовпіли. Кладовищем ніби пронісся смерч.

Йосип Лах, мешканець с. Бернадівців:

- Подивився - фігура поломана, порозкидано все, вазонків нема. Людина ненормальна. Якби була нормальна, то такого не робила. Порозкидано все, поломано.

Шоковані люди кинулися за допомогою до сільради.

Іван Галанджій, Різдвянівський сільський голова:

- Я зразу пішов на цвинтар, перевірив і зразу викликав міліцію. Щоб на цвинтарі познущатися над пам'ятниками, то я ніколи б собі не подумав. Люди були б його розірвали, люди були озлоблені, щоб таке зробити, це просто жах. Тут хрест дерев'яний поломав, там плитку.

Микола Сивуля, керівник Теребовлянського РВ міліції:

- Було встановлено, що приблизно двадцять могил було перекинуто, вінки розкидані, скоєно вандалізм. Враховуючи те, що це відбувалося в свята, коли відбувається вшанування померших на цвинтарі, оперативною групою було відпрацьовано усіх раніше судимих та інших осіб, які могли скоїти цей злочин.

Вандала вирахували вже за кілька годин. Ним виявився 38-річний селянин, якого раніше вже судили за крадіжки. Правоохоронцям пояснив, мовляв, коли вчиняв безчинства, був дуже п'яний.

Підозрюваний:

- Втратив розум, не знав, що роблю, розмітав все на своєму шляху. Я усвідомив зранку, що я щось накоїв, коли проснувся.

Зловмисника затримали. Похмілля у нього насправді гірке - за сплюндрування могил правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Новий конфлікт із законом може коштувати чоловіку семи років тюрми.