Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2014, 20:53 Хуліганство
Порушник "сухого закону" вчинив стрілянину на Майдані
Порушник "сухого закону" вчинив стрілянину на Майдані

Унаслідок стрілянини в центрі Києва поранень дістали троє чоловіків. Інцидент стався на Хрещатику поблизУ барикад. Нападником виявився п'яний активіст Правого сектору. Один із поранених самооборонівців Майдану - в украй тяжкому стані.

Конфлікт між самооборонівцями та двома чоловіками у камуфляжі виник поблизу барикад з боку Європейської площі. Свідки зазначають:  охоронці Майдану не хотіли пропускати бійців, бо вони були нетверезі. Суперечка закінчилася просто - один з п'яних вихопив пістолета й ну гатити в супротивників.

Іван, активіст:

- Почали щось спорити між собою, там вибігло пару чоловік. Той вибіг з пістолетом і почав отак тупо стріляти і забіг в "Мафію", в туалет. Ще й в женський туалет.

Внаслідок стрілянини поранень дістало троє активістів Майдану. Один з них - перший заступник керівника Київської міської держадміністрації Богдан Дубас. Усіх постраждалих ушпиталили.

Анна Коваленко, сотник самооборони Майдану:

- Один має досить тяжке поранення, тому що куля пройшла наскрізь, фактично через весь живіт, і проводяться далі операції. Він зараз при тямі і буде жити.

За мить на місці сутички зібралося до сотні наполоханих людей. Вони заблокували нападника у приміщенні кав'ярні та викликали правоохоронців. Тоді й з'ясували: озброєний агресор - активіст Правого сектору. За лічені хвилини з'явилися колеги й відвели нападника до свого штабу в готелі Дніпро. Правоохоронці оточили будівлю й після перемов з керівниками організації радикальні протестувальники погодились видати стрільця.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Було встановлено та затримано чоловіка, який здійснив стрілянину у центральній частині міста. Ним виявися громадянин України 1981 року народження, житель міста Кривий Ріг. За цим фактом слідчим відділом було розпочате кримінальне провадження за статтею кримінального кодекса "замах на вбивство".

Врешті активісти Правого сектору погодилися покинути приміщення готелю, яке більше місяця було штабом організації. Чоловіки добровільно здали вогнепальну зброю, склали пакунки до автобусів і поїхали на нове місце своєї дислокації - в одну з військових частин у Київській області.