Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2014, 21:39 Хуліганство
У Запоріжжі син померлої паціентки погрожує розправитися з лікарем
У Запоріжжі син померлої паціентки погрожує розправитися з лікарем

Напад на керівника п'ятої міської лікарні скоєно в Запоріжжі. Серед робочого дня до кабінету вдерся озброєний кухняним ножем чоловік і зажадав привести працівника медзакладу, який, нібито, винен у смерті його матері.

Колектив п'ятої запорізької міськлікарні досі в шоці: такого тут ще не бачили. 24 березня, 11:34 - камера спостереження зафіксувала, як у кабінеті керівника медзакладу з'являється чоловік з ножем і починає щось жваво тому говорити. Потім - приставляє зброю до шиї Сергія Завгороднього. Почувши сварку, в кабінет входить секретар головного лікаря. Сьогодні жінка зізнається - побачивши, що відбувається, дуже злякалася. Проте знайшла в собі сили гідно відповісти непроханому гостеві.

Олена Пашенко, секретар головного лікаря комунального управління "Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги":

- Он повернулся и приказал мне сесть. Причем криком, я сразу не поняла, на кого он орет, ну там с матами: садись. Я поняла, что если сяду, то уже не встану.

На крики прибіг заступник головлікаря і, мабуть, родичка нападника. Всім разом вдалося його заспокоїти. В результаті чоловік навіть вибачився за свій вчинок. Нападник, впевнений Сергій Завгородній, був у стані афекту. Його мати померла в реанімації, і він вирішив, що винен у цьому її лікар. Ось і прийшов з ним розрахуватися. Втім, від своїх намірів, впевнені у п'ятій міськлікарні, він не відмовився.

Сергій Завгородній, керівник комунального управління "Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги":

- Так он сказал, что его друзья все равно этого доктора убьют, а ему пришлют по интернету, как его будут сжигать.

Сергій Завгородній запевняє - його колега в смерті матері нападника не винен. У міськлікарні ретельно проаналізували ситуацію. 63-річну жінку доставили в коматозному стані дев'ять днів тому. Лікування виявилося малоефективним. Люди в білих халатах визнають - медицина часто буває безсила. Але це не привід кидатися на них з ножем.

Валерій Гузенко, завідувач відділення комунальної установи "Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги":

- Проблем много, проблемы есть, то, что необходимо было - все предпринималось, ну а ньюансы - вся жизнь состоит из ньюансов.

Нападника, каже головний лікар п'ятої міськлікарні, звати Роман. Він громадянин Росії, у Запоріжжя приїжджав з Криму, йому - 38, і він раніше судимий. З приводу інциденту в міліцію Сергій Завгородній не звертався. А ось його колега, якому погрожують розправою, написав заяву і поки на роботі - з дозволу керівництва - не з'являється.