Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 березня 2014, 22:41 Хуліганство
На Запоріжжі, прикриваючись посвідченнями Самооборони, тероризували людей
На Запоріжжі, прикриваючись посвідченнями Самооборони, тероризували людей

Запорізька міліція затримала гурт озброєних людей, які, зі слів силовиків, називали себе представниками самооборони Майдану й тероризували односельців. Тепер, заявляють в управлінні, підозрюваним загрожує до семи років за ґратами.

У Бердянський міськвідділ міліції поскаржилися мешканці одного з сіл. Люди розповіли - якісь незнайомці ходять вулицями, називаються самооборонівцями з Майдану й погрожують зброєю. Розповідають, мовляв, що мають широкі повноваження - аж до роззброєння правоохоронців. Верховодить групою 24-річний місцевий молодик, буцімто десятник. Правоохоронці отримали санкцію суду й виїхали на затримання підозрюваних.

Учасників формовання, кажуть правоохоронці, було шестеро. Половина - місцевих, і троє приїжджих. У будинку, де базувалася група, міліціянти знайшли цілий арсенал.

Сергій Прудченко, заступник керівника управління карного розшуку ГУ МВС України в Запорізькій області:

- В ходе обыска в домовладении были изъяты спецсредства: боевой пистолет импортного производства, две светошумовые гранаты, гладкоствольное незарегистрированное ружье, взрывное устройство зажигательного действия и большое количество патронов.

Правоохоронці вилучили також бронежилета, захисну амуніцію й кілька посвідчень з написом "Самооборона Майдану". Проти підозрюваних - заявляють у міліційному управлінні - розпочате кримінальне провадження за кількома статтями. Учасникам формовання загрожує до семи років в'язниці. Вартові ладу стверджують - робота зі стабілізації ситуації в області триватиме й надалі. Причому зважати на політичні уподобання правопорушників правоохоронці наміру не мають.