Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 березня 2014, 22:39 Хуліганство
Напад на киян вчинили псевдо-самообороновці
Напад на киян вчинили псевдо-самообороновці

Невідомі в масках та зі зброєю напали на мешканців будинку в центрі Києва. Вгамувати бойовиків приїхали одразу кілька спецпідрозділів міліції. Втім, нікого чомусь не затримали.

Що відбувається на подвір'ї цього будинку на вулиці Льва Толстого, що в самому центрі Києва, одразу й не збагнути. Молодики в камуфляжі з червоними пов'язками й написом "Правий сектор" на рукавах стоять в оточенні таких самих молодиків у камуфляжі. Згодом з'ясовуємо - ті, що зі стрічками, напали на трьох мешканців. Знешкоджувати зловмисників приїхали правоохоронці. Втім, чомусь не затримують, а просто стоять. На місце інциденту прибуває виконувач обов'язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський, і виводить підозрюваних із міліційного оточення.

Сергій Пашинський, в.о. керівника Адміністрації Президента:

- Це був останній інцидент в місті Києві, останній. З цього моменту всі мародери, всі злочинці будуть затримані міліцією.

Обурені мешканці розповідають - давно воюють за підвал свого будинку, який без їхньої згоди приватизував бізнесмен. Зранку звідти люди вивозили мотлох. Раптом на подвір'ї з'явились озброєні молодики.

Максим Худик, постраждалий:

- Тільки виїхала машина зі сміттям, забігли ці люди, 5 чи 6: всем лежать, руки за голову, лежать! Я стою з піднятими руками, нічого а він валить мене туда и починає місить дубинкою, розбили трошки голову.

Юрій Кудрявцев, постраждалий:

- Когда они били моего жильца, я успел выскочить, потом подъезжает милиция, с милицией, с автоматчиками прижали эту пятерку.

Нападників правоохоронці просили зняти маски, втім ті цього не зробили, а міліція й не наполягала.

Юрій Кудрявцев, постраждалий:

- И вот они два часа стояли, начальник УБОП, гвардия тут вся: снять маски и представиться, кто они такие. Они отказываются, так как уголовное дело, я же буду опознавать их, кто нас избивал.

На місці одразу з'явився й чоловік, який називає себе власником підвалу та конфліктує з мешканцями.

Іван Богдан, власник приміщення:

- Частная собственность, купил 4 года назад, у района, у города. С жильцами конфликт, они выломали двери и зашли в помещение. Сейчас делается ремонт, и там планируем открыть магазин, минимаркет.

Мешканці будинку кажуть - озброєних нападників наслав саме цей чоловік. На місце інциденту приїхали і представники самооборони - з'ясувати, що відбувається.

Євген, представник самооборони:

- Это была не самооборона Майдана, самооборона Майдана выехала на учения. Осталось несколько сотников дежурных. И несколько сотен, которые охраняют.

Втім, найбільше в цій історії дивує те, що всіх озброєних бойовиків відпустили. Молодики сіли в машини і просто поїхали геть. Хто вони, чому напали на людей, а головне - де зараз, ніхто так і не дізнався. Столична міліція провадить перевірку.