Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2014, 00:29 Хуліганство
Російські "туристи" зірвали святкування річниці Кобзаря у Луганську
Російські "туристи" зірвали святкування річниці Кобзаря у Луганську

Навала зі Сходу. В Луганську "туристи" з Росії провокують бешкет і масові заворушення. Наслідки сутичок - побиті мирні демонстранти та вкотре захоплена будівля облдержадміністрації.

Спочатку представники східної ідеї та проукраїнських сил, які відзначали 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, мітинґували окремо - через дорогу. І одних, і інших охороняли міліціянти. Проте невдовзі з Донецька прибули кілька автобусів з молодиками. Вони перекрили центральну вулицю і стіною рушили на людей з синьо-жовтими стягами.

Анастасія, представниця Євромайдану:

- Это толпа с российскими и коммунистическими флагами дошла до памятника Шевченко, разорвала все цветы, потоптали, поставили свои флаги. А вот сейчас это огромное шествие проследовало к облгосадминистрации. Мы просто в шоке.

Проросійські сили буквально змели та затоптали учасників мітинґу, які стояли під українськими знаменами, декого били, а прапори рвали.  Міліція, котра мала охороняти обидва зібрання, в ситуацію не втручалася і вдавала, що нічого не відбувається. Радикали під трибарвними стягами захопили будівлю адміністрації та підняли над нею символ федерації.

Сергій Топтун, заступник голови Луганської обласної організації ВО Батьківщина:

- Это реваншисты, которые не воспринимают украинскую идею и действуют под патронатом Путина.

Прокуратура за фактом захоплення будівлі обласної держадміністрації розпочала перевірку.

Ігор Редін, прокурор м. Луганська:

- Происходит нарушение закона, извините, больше ничего.

Представники національно-демократичних сил акцію вшанування Кобзаря продовжили у сквері Пам'яті. Проросійські протестувальники лишилися під пам'ятником Шевченку та в захопленій будівлі обласної держадміністрації. Вночі їх вивели з приміщення, й сьогодні туди нікого не пускали.