Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2014, 23:33 Хуліганство
Як відрізнити мародерів від активістів
Як відрізнити мародерів від активістів

Псевдо-майданівці. У Києві почастішали випадки мародерства та зухвалої поведінки людей, які задля власної вигоди чи провокацій називаються активістами.

- Стой раз-два. Документи! Я говорю - документи пред'яви!

- Не трогайте мене, я йду на своє місце дислокації.

- Я говорю, документи!

- Не трогайте мене, чого ви мене трогаєте?

Таке відео, в якому невідомі погрожують зброєю інспекторам ДАІ, які заїхали на автозаправку, з'явилося днями в інтернеті. У цьому неприємному випадку правоохоронці відбулися безпідставною брудною лайкою на свою адресу з боку начебто активістів Майдану. Та є і патрульні, які внаслідок провокацій потрапили на лікарняні ліжка. Заступник керівника Шевченківського райуправління м. Києва дістав кілька ударів ножем, коли намагався з'ясувати, з якою метою пікетувальники зібралися під стінами Лук'янівського СІЗО.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Під час спілкування декілька громадян підбігли до одного з керівників районного управління і нанесли йому декілька ножових поранень, після чого його госпіталізували, прооперували. Наразі його стан стабільний.

На столичній Русанівці кілька чоловіків незаконно вдерлися до приміщення й оголосили, що вони - представники правого сектору і в захопленому будинку відтепер буде їхній штаб. Щоб з'ясувати всі обставини, здивований власник приїхав одразу. Тоді і з'ясували, що в такий спосіб колишній господар намагався повернути собі приміщення. Витурити самозванців допомогли справжні активісти.

Іван, активіст:

- Посчитал, что в стране происходит революция и восстанавливаются какие-то права, он решил своевольно восстановить свои собственные права. Мы как громадская варта призваны поддерживать правопорядок - попросили освободить помещение, ознакомились с правоустанавливающими документами.

І такі факти непоодинокі. У штабі національного спротиву про ці випадки знають і закликають громадян не бути осторонь, а сповіщати активістів та правоохоронців.

Активіст:

- Это посторонние люди, которые из-за выгоды, из-за тех же денег просто ломают и трощат как-бы все. Ребята те, которые действительно являются учасниками, они сейчас заняты более важными объектами, а также охраной.

Щоб відрізнити справжніх активістів від псевдомайданівців, слід знати кілька порад.

Активіст:

- Отличить можно, во-первых, по поведению ребят, задавая встречные вопросы, если начинаются какие-то провокации. Это само собой не ребята таких структур, которые являются охраной, это, в частности, либо пластиковые карточки, которые зарегистрированы на определенных людей, то есть подтверждающие личность бойца. Либо бейджи с определенными видами печати.