Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2014, 01:23 Хуліганство
У столиці підпалюють автівки
У столиці підпалюють автівки

Протягом ночі у столиці невідомі підпалили 17 автомобілів. Машини займалися майже в кожному районі мегаполісу. Найбільше - в Солом'янському й Дарниці. Там згоріли по 5 транспортів.

Приблизно о третій ночі Андрія розбудило виття автомобільної сигналізації. Чоловік кинувся до вікна й ледь не зомлів - на вулиці  палала його Шкода.

Андрій, власник спаленої машини:

- Займання було з правого боку, з правого переднього колеса вона зайнялася. Я вибіг з відром води на вулицю й почав це все гасити. Приєдналися люди небайдужі - охоронці з підприємств, повибігали сусіди і почали давати свої вогнегасники.

До п'ятиповерхівки на Виборзькій вже поспішали рятувальники, раптом за кілька кварталів на подвір'ї запалав інший легковик.

Іван, мешканець м. Києва:

- Машина была то ли на львовских, то ли на тернопольских номерах. Выбежал и отогнал машину свою, успел ее отогнать.

Та від'їхати якнайдалі припаркованими поряд автами встигли не всі. Мікроавтобус Форд з місцевого приватного підприємства вигорів мало не дотла. Ближче до ранку вогняну естафету в Солом'янки перебрала Дарниця.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РУ міліції м. Києва:

- По вулицях Вишняківській, Ревуцького, Ахматової та Урлівській виявлено загоряння автомобілів. На місце події терміново виїхали вибухотехнічна лабораторія та оперативна група.

Андрій Куценко, керівник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Ймовірно, на нашу думку, причина пожежі може бути занесення стороннього джерела в салон автомобіля. Остаточну версію причин пожежі скаже слідчий підрозділ.

Хто запустив червоного півня до сімнадцяти машин - поки загадка.

Андрій, власник спаленої машини:

- Єдине, з чим я можу це повязати, що була така інформація в інтернеті, що навмисне підпалюють машини зі львівськими, тернопільськими і волинськими номерами. А в мене машина на реєстраціїї у Львові.

Та правоохоронці версію про географічний чинник злочину поки відкидають. Мовляв, усі спалені авта належать мешканцям столиці, і лише чотири зареєстровані не в Києві.

Ірина Біба, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Наразі відкриті кримінальні провадження, розслідуються ці випадки. Ми дуже будемо вдячні громадянам, якщо вони повідомлять будь-яку корисну інформацію. Може, якісь є свідки, може, хтось щось бачив.

Переважна більшість автомобілів була не застрахована, тож власники нині рахують збитки. А ще - роблять висновки.

- Я все-таки порадив би тримати під охороною машину. Потрібно ставити на охорону. Я збирався це зробити сьогодні, але, бачте, життя розпорядилося по-своєму.