Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2014, 11:17 Хуліганство
Психічно хворий киянин напав на лікаря з ножем
Психічно хворий киянин напав на лікаря з ножем

Різанина в лікарні. У Києві колишній пацієнт напав на заступника керівника психіатричного закладу. Озброєний кухняним ножем 47-річний чоловік пройшов до кабінету лікаря.

На чоловіка, що забрів до адміністративного корпусу лікарні, ніхто з персоналу не звернув уваги. А вже за кілька хвилин відвідувач вискочив з кабінету керівника медичної частини. В руках у нього був закривавлений ніж. 

- Зайшов, та й його поранив. Було ножове раненіє.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Він цілився в серце, але за рахунок того, що лікарю вдалося ухилитися, поріз виявився неглибоким. Власне після цього він утік, але недалеко.

Нападника швидко скрутили санітари й передали правоохоронцям. Чоловік опору не чинив і зізнався, що замислив убивство.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Він стоїть на обліку в психоневрологічній лікарні з діагнозом шизофренія, нещодавно його виписали з лікарні. Власне це й було мотивом скоєння злочину. Як він пояснює - несвоєчасно його виписали зі стаціонарного лікування, фактично він не мав місця проживання.

Нині підозрюваний у СІЗО. Здоров'ю ж постраждалого лікаря вже нічого не загрожує. Напади на людей у білих халатах у столиці не дивина. Більш як півроку тому цьому медикові пацієнт зламав тазову кістку.

Михайло Агафонов, постраждалий лікар:

- Бросил бутылкой с недопитой водой в ответственного дежурного и полез в драку с целью нанесения телесных повреждений, я пытался их разборонить. В результате чего получил множественные травмы, среди которых перелом таза.

Лариса Канаровська, голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я:

- Бывают неприятные случаи с больными туберкулезными, психиатрическими, где идут активные нападения на медработников. 50-45 случаев, каждый год колеблется. Наши предложения какие были бы - прежде всего, чтобы была усилена охрана. Можно простейшие методы - кнопка и на камеру выведение - кто пришел, как пришел.

Щоби з'ясувати, чи має намір міністерство охороняти своїх лікарів, Свідок вкотре звернувся до відомства. Чиновники знову пообіцяли ретельно вивчити питання й надати вичерпну відповідь.