Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 січня 2014, 22:27 Хуліганство
П'яні хлопці скоїли три злочини за двадцять хвилин
П'яні хлопці скоїли три злочини за двадцять хвилин

І сам не гам, й іншому не дам! На Тернопільщині троє п'яних молодиків вирішили викрасти автомобіля. Спроби завести двигуна закінчилися тим, що транспорт опинився в кюветі. Невдахи спалили легковика дотла, і втекли.

Вранці мешканець села Богданівки під вікнами будинку своєї "дев'ятки" не побачив. Викликав правоохоронців. Транспорт міліціянти виявили за півкілометра. Утім, втішити власника не могли.

Володимир Попов, дільничний інспектор Кременецького РВ міліції:

- Коли ми прибули на місце події то побачили, що автомобіль ВАЗ-2109 спалений повністю, і реставрації не підлягає.

Хто знищив майно - з'ясували майже одразу. Троє мешканців сусідніх сіл - 17-річний юнак, його 18-річний брат і 19-річний приятель. Прихід правоохоронців молодиків ошелешив. Вогонь, за задумом хлопців, мав знищити усі сліди їхнього злочину.

Затриманий:

- Думали що до нас взагалі не приїдуть. Якби можна було повернути назад, то такого б точно не зробив.

То мала бути весела подорож - зізналися затримані. Гостювали в подруги. Після трьох пляшок вина й шампанського рушили додому. Самотній легковик край дороги мав довезти захмеліле товариство до іншого села. Спочатку таланило.

Василь Крайник, керівник Кременецького РВ міліції:

- Двері були не зачинені, а ключі знаходилися в замку запалення. Вони вирішили доїхати до свого села, так як до нього залишалося кілометрів сім.

Розрядився акумулятор - збагнули викрадачі, і відштовхали легковика якнайдалі від будинку. Та невправні водії не втримали транспорт, і він скотився у кювет. Тоді друзі почали нишпорити в машині - назбирали торбу інструментів.

Затриманий:

- Там був насос, дрелька, переноска, і якісь труби, сверла. То ми дрелькі поховали в посадці і всьо, підпалили машину і пішли.

Весела пригода з сумним закінченням. За 20 хвилин хлопці накоїли на цілий букет кримінальних проваджень: крадіжка, заволодіння транспортом, і знищення чужого майна. Лише за підпал машини кримінальний кодекс передбачає до 15 років ув’язнення.