Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2013, 00:03 Хуліганство
У столиці екс-депутат стріляв у міліцію
У столиці екс-депутат стріляв у міліцію

Екс-депутат зі зброєю. Стрілянину в Києві на Теремках влаштував п'яний як чіп чоловік. Він випустив у двері своєї квартири, за якою стояли правоохоронці, кілька десятків куль. Одного з міліціянтів поранив.

Пізно ввечері з будинку на вулиці Касіяна вискочила знервована жінка. Вона підбігла до найближчої патрульної машини й поскаржилася, що її чоловік поводиться неадекватно. Двоє правоохоронців рушили до квартири на сьомому поверсі, щоб вгамувати бешкетника.

Євген Гуцуляк, заступник керівника Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Працівники міліції, піднявшись до квартири підозрюваної особи, піднялись, запропонували пройти з ними, послідували постріли, внаслідок чого був поранений в руку працівник міліції, зараз він з пораненнями в лікарні.

Зрешетивши двері, господар почав стріляти з балкона.  

- Я слышала вот два раза, конкретно так, резких два удара, как будто такие глухие удары.

- Слышали, что-то бахало в подъезде, потом консьерж предупредила, чтоб из квартиры не выходить. 

Після двох годин вмовлянь скласти зброю чоловік заспокоївся і скинув з балкона автомата Калашникова, пістолета Макарова та гвинтівку часів другої світової війни.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Все, що нагадує нині про вечірню стрілянину, це кілька десятків отворів від куль у дверях. У квартирі нині знаходиться жінка, утім вона розповідати про обставини вчорашнього інциденту не бажає.   

- Я не буду нічого давати.

- Вибачте, а ви дружина?

- Н, просто тут знаходжуся, тому що треба двері міняти.

Мешканці будинку кажуть: зрозуміли, що коїться лихе, коли побачили з балконів, як правоохоронці перекрили вулицю. До під'їзду примчала швидка. Люди подейкують: розпочав стрілянину 44-річний колишній депутат Васильківської районної ради. Нині він ніде не працює. Правоохоронці ж кажуть, звідки в колишнього обранця зброя - невідомо. Нині це з'ясовують.

Ольга Білик, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Слідчим відділом Голосіївського райуправління розпочаті кримінальні провадження за статтею 296 - тобто хуліганство, та статтею 348 - тобто замах на представника правоохоронних органів.