Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 грудня 2013, 23:21 Хуліганство
У Рівному школярі били вікна з пневматики
У Рівному школярі били вікна з пневматики

Стрілянина в Рівному. Спочатку по маршрутках з пасажирами. Потім - по вікнах у школі. У бешкеті правоохоронці підозрюють десятикласників. Щоправда, де підлітки взяли пневматичного пістолета, поки невідомо.

Директорка дев'ятнадцятої школи розповідає: того вечора в одній із кімнат відбувалися збори. Батьки другокласників спілкувалися з учителем, аж раптом почули тріск.

Інна Верхова, директор навчально-виховного комплексу №19 м. Рівного:

- Коли придивились, то побачили, що ззовні вікно пошкоджено. Під час цього інциденту ніхто не постраждав.

Наступного дня невідомі бешкетники обстріляли дві маршрутки. В одній куля пробила лобове скло, в іншій - бокове, біля водія. Щоб знайти нападників, міліціянти опитували школярів, мешканців прилеглих будинків.

Надія  Юрчук, помічник керівника Рівненського МВ міліції:

- На даний момент відкрито три кримінальні провадження - одне з них - це хуліганство, бо ще не доказано про те, що дійсно особи стріляли з пневматичної зброї. І два з них - це стаття 194 частина 1 - це навмисне пошкодження майна.

Усі напади, вважають у міліції, скоїли троє десятикласників зі школи. У них вже вилучили пістолета. Та самих поки що не допитали - чекають дозволу батьків. Тим часом рівняни на налякані сваволею підлітків. Адже випадки такого застосування пневматичної зброї непоодинокі.

Анатолій Полюхович, мешканець м. Рівного:

- Батьки виноваті. Деякі батьки мають статки. Коли було, що мою дочку встрілив. А якби в око встрілив? Але мати сказала: віддавайте мені подарка, бо це йому подарили.

Раїса Крищук, мешканка м. Рівного:

- Діти є діти. Вони до всього цікаві, вони все хочуть побачити, все хочуть попробувати, так що це шкоду може принести будь-кому.

Двом підозрюваним по 15 років, третьому - 16. У школі кажуть: з учнями вже провели виховну бесіду. А відшкодовувати завдані збитки доведеться їхнім батькам.