Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 жовтня 2013, 11:27 Хуліганство
У Харкові наркоман обстріляв дитячий садок
У Харкові наркоман обстріляв дитячий садок

Дитячий садок обстріляли в Харкові. Міліція з'ясувала, що з пневматичної зброї випустили три кулі. Одна влучила у стінe, дві інші - у вікно кімнати, де саме спала малеча.

Постріли пролунали о пів на першу, дітлахи щойно позасинали - розповідає вихователька. Спершу жінка навіть не зрозуміла, що за звуки. Поки не побачила гумових куль, які пробили перше скло й залишилися на підвіконні із зовнішнього боку.

Світлана Хоменко, вихователька харківського дитячого садка № 363:

- Дети в это время спали. Испугалась, конечно, я. Тоже и таблетки, и все. Нервный шок. Не ожидала: в мирное время, в детский сад. Дети не отреагировали, дети спали. У меня младшая группа, дети с трех лет. Дети по три года, 2, 3 - еще маленькие. Они быстро засыпают. У нас в полдвенадцатого обед, дети кушают и в 12 укладываются. За 20 минут они сразу засыпают, на них это никак не повлияло.

Світлана Хоменко розповідає: навіть встигла побачити бешкетників на балконі багатоповерхівки навпроти закладу. Там були двоє молодиків, які навіть не квапилися сховатись.

Тетяна Стецюра, заступник керівника департаменту освіти м. Харкова:

- Вот так просто взять, средь бела дня, в детский сад целиться, зная, что это детский сад! Просто нет слов. Это недопустимо!

До будинку, з якого стріляли, терміново відрядили міліцію. За кілька хвилин снайпера затримали. Він розповів: стріляв з пневматичної гвинтівки калібру 4,5 міліметри.

Дмитро Бураков, прокурор Московського району м. Харкова:

- Семья неблагонадежная, состоит на учете у работников милиции. Там уже было совершено преступление сожительницей в свое время. Причинила тяжкие телесные повреждения, повлекшие смерть, своему сожителю. Пока мы не знаем. Прошло мало времени, работники милиции проводят проверку.

За інформацією міліції, 27-річний молодик стоїть на обліку як наркозалежний, раніше був засуджений. У скоєному зізнався. Та пояснити, що спонукало його стріляти по дітях - не зміг.