Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 вересня 2013, 23:29 Хуліганство
На Рівненщині чоловік ледь не підірвав багатоповерхівку
На Рівненщині чоловік ледь не підірвав багатоповерхівку

Через 49-річного чоловіка ледь не вибухнув 9-поверховий будинок на Рівненщині. Господар квартири ввімкнув газ у духовці, а потім запалив чотири конфорки. Отруйний сморід почула мешканка під'їзду. Вона й викликала газівників та правоохоронців. Тепер порушник спокою переховується від сусідів і міліції, бо його хочуть відправити на примусове лікування.

Пані Тетяна мешкає поверхом нижче. Жінка розповідає: чоловік збиткується з власної матері. Того вечора паралізована пенсіонерка чомусь опинилася на кухні. Сусіди припускають: так син хотів позбутися неньки.

Тетяна Корнійчук, мешканка селища Квасилова:

- В сім годин вечора сусідка піднімалась з роботи, вона почула запах газу. Каже: я злякалась, не заходила даже до себе в квартиру, а зразу визвала газовиків. Вони як піднялися, як зайшли в квартиру, кажуть: буквально 5-10 хвилин, і був би будинок склався як карточний домик.

Чоловік стоїть на обліку у соціальних служб, бо не раз кривдив неньку.

Віта Кисельова, директор Квасилівського селищного центру соціальних служб:

- Він казав: мене постійно дістає мама. Кажу: ну як же ж може діставати мама, якщо вам 50 років, ви сам мужчина. Це ви маєте опікуватись своєю матір'ю.

Селищний голова впевнений: винна не мама, а горілка, якою чоловік зловживає.

Дмитро Крет, Квасилівський селищний голова:

- Він уже дійшов до самогубства, мав стрибати з балкона, сусіди його забрали, і більше нічого іншого не знайшов, як включити оцей газ.

Ізолювати сусіда від суспільства просять налякані мешканці будинку. Вони вже звернулися до правоохоронців. У міліції ж кажуть:  допоможуть, коли чоловіка знайдуть.

Андрій Романчик, керівник сектору Красилівського РВ міліції:

- Даний громадянин залишив своє помешкання, на протязі трьох днів не з'являвся по місцю свого проживання. Його зараз шукають.

Рішуче налаштована й місцева влада.

Дмитро Крет, Квасилівський селищний голова:

- Наша амбулаторія вже підготувала відповідні документи, дільничні його все-таки виловлять і ми його примусово доставимо до себе в амбулаторію на огляд і відправимо його на лікування в закритий заклад наркологічний в місто Острог.

У міліції повідомили: за скоєння насильства над матір'ю чоловіка вкотре оштрафували. А за те, що намагався висадити в повітря багатоповерхівку, можуть притягти до кримінальної відповідальності. Паралізована жінка нині в лікарні.