Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2013, 22:54 Хуліганство
Киянка звинувачує правоохоронців у побитті
Киянка звинувачує правоохоронців у побитті

У Києві посеред ночі правоохоронці побили 19-річну майбутню журналістку. Принаймні так стверджує сама постраждала. Втім, у міліції ці звинувачення відкидають. Переконують - мають 100-відсоткові докази, що правоохоронці непричетні до тілесних ушкоджень дівчини.

Приблизно о 5-й ранку охоронець автостоянки у Дніпровському районі столиці викликав міліціянтів, щоб вгамували бешкетника. Та на паркованні вони побачили не кремезного бешкетника, а тендітну дівчину.

Світлана Павловська, керівник відділу департаменту ДСО України:

- Вона надзвичайно неадекватно себе поводила, щось сама з собою говорила, якось брутально лаялась, била ліктями та руками по капотах автомобілів, і вона взагалі не реагувала на цивільного охоронника автостоянки.

Втім, дівчина переконує: так вона намагалася привернути увагу людей, щоб врятуватися від докучливого чоловіка, з яким напередодні познайомилася.

Лілія, постраждала:

- Всього-навсього я просила допомоги, щоб подзвонили батькам і все. Якщо вони бачили, що я невміняєма, можно було просто визвати скору і все.

Того вечора Лілія працювала у квітковій ятці, що належить її батькам. Аби не нудьгувати вночі, запросила до себе подругу та нового знайомого. Товариство вирішило запастися алкоголем. Під дією горілки молодик почав нахабно залицятися до продавчині. Вона почала від нього тікати.

Світлана Павловська, керівник відділу департаменту ДСО України:

- Те, що вони купували ці напої, те, яка в них уже була поведінка, те, як брутально по відношенню до цієї дівчини почав поводити себе хлопець - це все є задокументовано на камерах відеоспостереження.

Переслідувана кинулася на автостоянку.

Олег, свідок:

- На стоянке по машине лупила. Кричала такими словами, матами. Отправили, и она пошла пешком, босиком пошла.

На цьому пригоди дівчини не закінчилися. Першою про нічні походеньки студентки дізналася її сестра. Зателефонували з невідомого номера приблизно о 6-й ранку.

Аліна, сестра постраждалої:

- Сказали, що ваша сестра, сказали адрес де, лежить грязна, вся в болоті, в сильній істериці, плачеть, не пояснюючи ситуацію.

Знайшли її перехожі на вулиці Ентузіастів за кілометр від автостоянки. Медики, котрі прибули на виклик, впорснули вкритій синцями й подряпинами дівчині заспокійливе. Далі відвезли постраждалу до лікарні. Вже там вона розповіла, що побили її правоохоронці.

Лілія, постраждала:

- Почали виламувати руки, пальці виламувати. В мене синяки є, куча синяків на ногах.

Міліціянти все заперечують. Кажуть, подряпин і синців студенка дістала під час втечі від молодика, який під'їхав до неї чорним автомобілем. Це бачили численні свідки.

Світлана Павловська, керівник відділу департаменту ДСО України:

- Вона почала тікати від нього, впала в якусь калюжу, дуже брудну, намагалася встати, тому ж вона вся поцарапана.

І поки дівчина загоює синці й заспокоює нерви, правоохоронці з'ясовують, хто ж каже правду. Інцидент вже розслідує прокуратура. Та після перегляду відеозаписів з камер спостереження слідчі мають намір перекваліфікувати справу - з перевищення міліціянтами своїх повноважень на бешкет з боку студентки.