Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 липня 2013, 23:08 Хуліганство
На Вінничині малолітні вандали сплюндрували кладовище
На Вінничині малолітні вандали сплюндрували кладовище

Замість цукерок - пам'ятники. Неповнолітні вандали розтрощили десятки надгробків на Вінничині - образилися, бо не знайшли на могилах сjлодощів. Тепер батькам малих злочинців доведеться заплатити за їхні розваги.

Це нині вона плаче. А кілька днів тому разом з друзями безжально трощила надгробки та хрести на місцевому кладовищі. Лише за один вечір малолітні вандали знищили 29 могил. Побачене шокувало селян, і вони побігли із заявами про наругу до міліції.

Вадим Миколайчук, Шлишківcький сільський голова:

- Рано вийшли люди копати яму, десь біля 5 години мені повідомили, що на кладовищі побиті пам'ятники. Це перше порушення, яке сколихнуло не то що там сільську раду, а й все населення.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Вже за кілька годин правоохоронці дізналися, що руйнували могили двоє сестер 9-ти та 12-ти років, і їхній 10-річний друг. Всі троє - з багатодітних сімей, котрі на обліку як проблемні.

Віталій Костецький, керівник підрозділу Могилів-Подільського МВ міліції:

- Постійної роботи у батьків немає. Сім'ї живуть за рахунок дітей і також заробляють на прожиття випадковими заробітками, які на даний час де-не-де трапляються в селі.

Проте мотив злочину ошелешив навіть правоохоронців: діти шукали на місцях поховань цукерок. Коли їх не знайшли - неабияк розлютилися.

Василь Вакалюк, батько бешкетника:

- Мій син до хуліганства не здатний, це перший раз те, що він наробив це. Глупо зробив, погано.

У міліції вже розпочали кримінальне провадження за статтею "наруга над могилами". Покарання - обмеження волі на термін до п'яти років. Проте через юний вік малі злочинці уникнуть відповідальності. А ось їхнім батькам доведеться відшкодувати селянам завдані збитки.