Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 квітня 2013, 11:47 Хуліганство
У Вінниці п'яний погрожував сокирою міліції
У Вінниці п'яний погрожував сокирою міліції

Сімейний конфлікт ледь не перетворився на трагедію у Вінниці. П'яний голова родини бігав гуртожитком із сокирою і погрожував не лише дружині та маленьким дітям, а й сусідам. Тож вгамовувати озброєного чоловіка прибули правоохоронці. Утім, навіть попереджувальні постріли не зупинили агресивного бешкетника.

Справжній бойовик влаштував п'яний у цьому вінницькому гуртожитку. До міліції зателефонувала перелякана дружина й повідомила: її нетверезий чоловік закрив у кімнаті двох неповнолітніх дітей і погрожує розправою. Адреса була знайома, адже правоохоронцям неодноразово доводилося втихомирювати сімейного бешкетника.

Олена, сусідка:

- Я кажу: хлопці, він зараз вийде з сокирою, а вони - та нічого та нічого, вони відкривають двері і він справді стоїть з сокирою, вони обоє в шоці, вони не очікували, що таке може бути, і він почав махати нею ще в дверях.

Правоохоронці почали з озброєним нападником перемови.

Віталій Буряний, старший дільничний інспектор Вінницького МВ міліції:

- На наші неодноразові попередження кинути сокиру він відмовився, продовжував далі йти, погрожувати сокирою членам слідчо-оперативної групи, а також людям, які знаходились в холі даного гуртожитку, в результаті чого я застосував табельну вогнепальну зброю.

Міліціянт поцілив у ноги. Та навіть поранення не зупинило бешкетника. Він забарикадувався у своїй кімнаті.

Ігор Чумаков, співробітник Беркуту:

- На прохання відкрити двері він відмовлявся і розмовляти з нами також відмовлявся, але через 10-15 хвилин пішов з нами на співбесіду, ми з ним переговорили і він відкрив двері.

Поки беркутівці чіпляли на забіяку кайданки, інші міліціянти визволили зачинених горе-батьком переляканих дітей. Сам бешкетник вважає, що діяв правильно. Мовляв, у родинні проблеми має право втручатися лише дільничний.

Затриманий:

- Да, була в мене сокира.

- А чому ви оборонялися від працівників міліції?

- Я вигонив їх к бісу, нащо вони мені на ніч. Я ж кажу, тим більше без дільничного.

Пораненого затриманого доправили до лікарні. Медики запевнили - його життю нічого не загрожує.

Богдан Трохименко, заступник керівника лікарні швидкої медичної допомоги м. Вінниці:

- Він поступив з вогнепальним пораненням пяткової зубини, виконана первинна хирургічна обробка рани. На даний час стан пацієнта ближче до задовільного, продовжує лікування в умовах хірургічного відділення.

Після одужання чоловікові доведеться відповісти за опір правоохоронцям. Порушникові загрожує чималий штраф, виправні роботи або ж обмеження волі на термін до трьох років.